1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Yargıtay’dan Canan Kaftancıoğlu’na Siyasi Yasak
Yargıtay’dan Canan Kaftancıoğlu’na Siyasi Yasak

Yargıtay’dan Canan Kaftancıoğlu’na Siyasi Yasak

Yargıtay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun sosyal medya paylaşımları nedeniyle çarptırıldığı 9 yıl 8 aylık hapis cezasının 4 yıl 11 aylık kısmını onadı.

A+A-

Yargıtay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin çarptırdığı 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasıyla ilgili kararını açıkladı.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Yargıtay, sosyal medya paylaşımları nedeniyle hapis cezası alan Kaftancıoğlu üzerindeki beş suçlamadan üçünün cezasını onadı. Onanan suçlamaların toplam cezası 4 yıl 11 ay.

Kaftancıoğlu ‘terör örgütü propagandası yapmak’, ‘kamu görevlisine hakaret’, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’, ‘Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılama’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme’ suçlarından hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yargıtay bunlardan "kamu görevlisine hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılamaktan" verilen 1 yıl 6 ay 20'şer günlük cezaları olduğu gibi, "Cumhurbaşkanına hakaretten" verilen 2 yıl 4 ay hapis cezasını ise 1 yıl 9 ay olarak düzeltilerek onandı.

Yargıtay, "örgüt propagandasından" çarptırıldığı 1 yıl 6 aylık hapis cezası ile "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmekten" verilen 2 yıl 8 aylık hapis cezasını suçun unsurlarını oluşturmadığını söyleyerek bozdu.

Yargıtay propaganda cezasının bozma kararında "Terör örgütü propagandası yapma suçunun oluşması için terör örgütü ile ilgili bir öğretinin, düşüncenin veya inancın başkalarına tanıtılması, benimsetilmesi ya da yayılması amacıyla yapılmasının yanında terör örgütünün cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek, bu yöntemleri övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde yapılması gerekmektedir." dedi.

KAFTANCIOĞLU'NDAN VİDEOLU CEVAP

Karar sonrası Twitter’dan bir video yayınlayan Kaftancıoğlu, paylaşımında "Nerede olursak olalım çalışacak, çalışacak umudu örgütleyerek iktidardaki kötülüğü hep birlikte gönderecek, hukukun üstünlüğünü tesis ettiğimizde hep birlikte nefes alacağız…" dedi.

Videoda, "Değerli dostlar, kıymetli yol arkadaşlarım merhaba. Size Ankara- İstanbul yol arasından sesleniyorum. Bugün defnettiğimiz çok kıymetli aydınımız müzikolog ve yazar Ahmet Say'ın cenaze töreninden dönerken Yargıtay'dan kararın çıktığı bilgisi sizler gibi bana da ulaştı.

Burada mesele Canan Kaftancıoğlu'na ne ceza verildi, nasıl verildi meselesinin ötesinde bu ülkede hukukun geldiği nokta ve hukuksuzluğun hepimize yaşattığı mağduriyet. Bundan dolayı, merak eden, arayan, soran dostlarıma şunu söylemek isterim ki; biz, iktidardaki kötülüğü gönderinceye kadar bu ülkede sadece Canan Kaftancıoğlu için değil, 84 milyon için hukuku ve hukukun üstünlüğünü yeniden sağlayıncaya kadar her şekilde çalışmaya, çalışmaya ve çalışmaya devam edeceğiz.

Şimdi İstanbul'a giderek yine çalışmaya devam edeceğim. Asla ve asla umudunuz kaybetmeyin. İktidardaki kötülüğü bizler umudu örgütleyerek göndereceğiz. İşte o zaman bu ülkede gerçek adalet ve gerçek hukuk tesis edilmiş olacak. Hepinizi kocaman kucaklıyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler