1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. 'Çalışan Emekliler' 5 bin Lira İkramiyeyi Ne Zaman Alacak?
'Çalışan Emekliler' 5 bin Lira İkramiyeyi Ne Zaman Alacak?

'Çalışan Emekliler' 5 bin Lira İkramiyeyi Ne Zaman Alacak?

Çalışan emeklilere torba yasada 80. madde sürprizi geldi. Peki, çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ne zaman gelecek?

A+A-

Çalışan emekli ikramiyesi yani çalışan emeklilere 5 bin TL emekli ikramiyesi ile ilgili açıklama geldi. Bilindiği üzere çalışanlar emekli ikramiyesi kapsamı dışında tutuldu.

Ancak hazırlanan düzenleme, 24 Kasım'da TBMM Genel Kurulu'na sunulan Torba Yasa teklifine dahil edildi.

Erdoğan'ın açıklamasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekli ikramiyelerine ilişkin Twitter'da yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın geçtiğimiz ay müjdesini verdiği emeklilerimiz için 5 bin lira ödemenin kapsamını genişletiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimiz de 5 bin liralık ödemeden yararlanacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı uğurlu olsun. Çalışma, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında gerçekleştirilecek."

Haberürk'te yer alan habere göre, kanun teklifi TBMM’de görüşülmeye başlanacak torba yasaya 80. Madde olarak eklendi. Daha önceki uygulamadan yararlanamayan çiftçi ve Bağ-Kur'lu esnaf emeklileri ile birlikte 4 milyon 689 bin emekli de bir kereye mahsus 5 bin TL ikramiye alacak.

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYE NE ZAMAN YATACAK?

Teklifin yasalaşması ile birlikte Aralık ayının 15’inden sonra daha önce kapsam dışı kalan emekliler ikramiyelerini almış olacaklar. Böylelikle 12.2 milyon çalışmayan emekliye kapsayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi, yeni düzenleme ile birlikte 15 milyon 120 bin emeklinin tamamına ödenmiş olacak. Yasa çıkana kadar emekliye ayrılmış olanlar da ikramiye imkânından yararlanacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.