Bülent Arınç’tan ‘Demirtaş ve Kavala’ Çağrısı

Bülent Arınç’tan ‘Demirtaş ve Kavala’ Çağrısı

Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın  tutukluluğunu eleştiren Bülent Arınç, “Kavala'nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş'ın da tahliyesi olabilir" dedi.

A+A-

Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın  tutukluluğunu eleştiren YİK Üyesi Bülent Arınç, “Kavala'nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş'ın da tahliyesi olabilir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Arınç, 4 yıldır Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ve 3 yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın tutukluluğunu eleştirdi. Arınç , "Belki şunu konuşmuşlardır diyerek, bu iddianameleri okuyarak isyan etmiştim. Çocuk bile yazmaz bile demiştim, cübbeyi bile giyesim gelmişti. Kavala'nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş'ın da tahliyesi olabilir" ifadelerini kullandı.

DEVRAN KİTABINA ATIF

Arınç, Demirtaş'ın cezaevindeyken çıkardığı “Devran” kitabına ilişkin de, "Devran kitabını okudum, Belki Demirtaş hakkında fikriniz değişmeyecek ama Kürtlerin neler yaşadığını anlayacaksınız, Kürtler konusunda fikriniz değişebilir" yorumunu yaptı. Arınç devamla, “Bu ülkenin mazlumlarından biri de Kürtlerdir. 1980'de Diyarbakır Cezaevi'nde yaşananlar sonra hepimizin Devran hikayelerinden okumamız lazım. Çözüm sürecinde bazı isimlerin tahliyesi sağlanmıştı. Bunun da tahliyesi sağlanabilir. Mahkemeler, yargıçlar özgürlükçü düşünürler” diye konuştu.

‘OSMAN KAVALA’NIN TAHLİYE EDİLMESİ LAZIM’

3 yıldır cezaevinde olan iş insanı Osman Kavala'nın tutukluluğuna ilişkin de Arınç, "Ey hâkim ve savcılar; Osman Kavala'nın hâlâ tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tahliye edilmesi lazım" çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler