1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. HDP’nin Halk Buluşmaları Kars’ta
BTK Tren Hattı Haziran'da Hizmete Açılacak

BTK Tren Hattı Haziran'da Hizmete Açılacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının haziranda hizmete gireceğini açıkladı.

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının haziranda hizmete gireceğini açıkladı.

Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Milletvekili Selahattin Beyribey ile birlikte Kars'a gelen Bakan Arslan'ı Harakani Havaalanı'nda, Kars Valisi Rahmi Doğan, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Jandarma Alay Komutanı Albay Serdar Güngör, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, kurum ve daire amirleri ve partililer karşıladı.

Harakani Havaalanından Valiliğe geçen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Karslıların sabırsızlıkla beklediği BTK Demiryolu hattının haziran sonunda açılacağını ifade eden Arslan, "Özellikle sadece Kars için değil, ülkemiz için, bölgemiz için tabi dünyanın bir çok ülkesinin takip ettiği, merak ettiği, merakla beklediği Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projemizin çalışmalarıyla ilgili de yerinde bilgi almak üzere buradayız" dedi.

Bakan Arslan, "Şantiyelerde gerekli çalışmalar yapıldı. Haziranda işletmeye açmak adına bir aksaklık yaşanmaması varsa problemleri çözülmesi konusunda arkadaşlarımız yerinde çalışmaları yaptılar. Size açıklama yapmadan önce bize bilgileri verdiler. Çalışmalarda herhangi bir aksaklık yok. Şuanda olan birkaç küçük probleminde yerinde çözülmesiyle ilgili gereğini yaptılar. Bunlar da çözülmüş olacak. Memnuniyetle görüyoruz ki Bakü-Tiflis-Kars Projesi haziran sonu itibariyle hizmete girecek. Böylece ülkemiz dünya taşımacılığında çok daha fazla pay alabilir hale gelecek" ifadelerini kaydetti.

Bakan Ahmet Arslan, Valilik ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığı'na geçti. Sarıkamış, Selim, Akyaka, Arpaçay ve Susuz AK Parti İlçe Başkanlıklarını ziyaret edecek olan Bakan Arslan, geceyi Kars'ta geçirecek.

Haberin uzantısı...

Bakan Arslan Kına Gecesinde

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yeğeninin kına gecesi törenine katıldı.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Kars'ın Kağızman ilçesine gelen Arslan, ilçedeki bir düğün salonunda yeğeni Hakan Arslan'ın kına gecesine katıldı. Bakan Arslan, Hakan Arslan ve Sibel Zeytun çiftini tebrik etti.

Yeğeninin mutlu gününde yalnız bırakmayan Arslan, takı merasiminin ardından salondan ayrılarak Kars'a geldi.

Törene, Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ile Arslan'ın yakınları katıldı.

Daha sonra Kars Harakani Havalimanına gelen Arslan, özel uçakla Ankara'ya hareket etti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.