1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. Resmi Gazete’de Yayımlandı.. 'Lokanta ve Kafeler'e KDV Zammı
BP'den Sonra Akaryakıtta İki Şirket Satışı Daha Gündemde

BP'den Sonra Akaryakıtta İki Şirket Satışı Daha Gündemde

BP, 110 yıldır faaliyet yürüttüğü Türkiye'den 770 akaryakıt bayisini satarak çıkarken, iki şirket satışının daha gündemde olduğu belirtiliyor.

A+A-

Türkiye'de akaryakıt sektöründe taşlar yerinden oynuyor. BP’nin 770 akaryakıt bayisi ve hali hazırda depolama ünitesi ve limanı bulunan ATAŞ’taki hisselerini alan Petrol Ofisi, 2 bin 705 bayiye ulaşacak.

Sektör yetkilileri, Petrol Ofisi'nin, ATAŞ tesisleriyle operasyonel bir güce ulaşacağını, her türlü akaryakıt ürününün Güney’den Türkiye’ye getirilerek dağıtılmasında maliyetleri kontrol edebileceğini, bu nedenle stratejik bir adım attığını söylüyor.

İKİ ŞİRKET DAHA "PAZARLIK MASASI"NDA

Sektör yetkilileri, orta ölçekte iki yerli akaryakıt dağıtım zincirinin daha pazarlık masasında olduğunu açıkladı.

Bu yerli firmalardan birinin Rus şirketiyle, diğerinin de yerli bir zincirle görüşme halinde olduğunu belirten yetkililer bu görüşmelerin satışla sonuçlanacağı beklentisinin yüksek olduğunu ifade etti. Sektörde kârlılık düşüklüğünün tartışma konularından biri olduğunu belirten yetkililer, gelecek dönemde dağıtım sektöründeki ana gündem konularından birinin bu olduğuna ve tartışmaların süreceğine işaret etti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.