1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. Borsanın 'Gizli Balinası' İddia Edilen Nihat Özçelik Gözaltına Alındı
Borsanın 'Gizli Balinası' İddia Edilen Nihat Özçelik Gözaltına Alındı

Borsanın 'Gizli Balinası' İddia Edilen Nihat Özçelik Gözaltına Alındı

Borsada halka açık 5-6 firmanın gizli sahibi olduğu öne sürülen Nihat Özçelik ile birlikte sekiz kişi gözaltına alındı.

A+A-

Borsada halka açık 5-6 firmanın gizli sahibi olduğu öne sürülen Nihat Özçelik ile birlikte sekiz kişi gözaltına alındı.

Savcılık, Özçelik'in 'rüşvet, şantaj, sahtecilik, yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs' suçlarından gözaltına alındığını açıkladı.

Borsanın son günlerde yüzde 10 değer kaybetmesi üzerine, özellikle küçük yatırımcı panik satışlarla birikimlerini kaybederken, borsada yakından tanınan bir isim gözaltına alındı.

PolitiKARS'ın haber sitelerinden derlediği habere göre; Borsanın 'gizli balinası' olarak nitelendirilen Nihat Özçelik ile birlikte sekiz kişi gözaltına alındı. Ancak savcılıktan yapılan açıklamada, 'şüphelilere ilişkin borsa manipülasyonuna yönelik herhangi bir soruşturma bulunmadığı' ifade edildi.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yapılan açıklamada, "Rüşvet, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi, şantaj, yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanma suçlarından 26 Aralık tarihinde eş zamanlı olarak yapılan operasyonda 8 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiş, şüphelilerin tamamı yakalanmış olup şüphelilerin ikamet ve işyerlerinde yapılan aramada 1 adet ruhsatsız uzun namlulu silah, 2 adet çelik yelek ve dijital materyallere el konulmuştur. Şüphelilere ilişkin borsa manipülasyonuna yönelik herhangi bir soruşturma bulunmamaktadır." denildi.

ESKİ SEKRETERİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Öte yandan Özçelik hakkında eski sekreteri olan Sibel İ., İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na 'tecavüz, şantaj ve tehdit' suçlamasıyla şikâyette bulundu. Başsavcılığa verilen dilekçede Özçelik’in "bazı hakim ve savcıları kullanarak eski asistanını düzmece bir dosyayla hapse attırdığı" ve "avukatlar aracılığıyla tehdit ederek çıkar sağlamak ve asistanını korkutmak istediği" iddia edildi.

Verusa Holding’in gerçek sahibinin Özçelik olduğu iddiası da dosyaya girdi. Sibel İ'nin Verusa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ünal'la yaptığı telefon konuşmasında, şirketin gerçek sahibinin Özçelik olduğunu ve SPK’ye bu durumu bildireceğini söylediğine dair telefon konuşması bilirkişi raporunda yer aldı. SPK, soruşturma için tapelerin deşifresini istese de mahkeme bunu reddetti.

KISA SÜREDE MİLYAR DOLARLIK SERVET

Patronlar Dünyası'ndan Ulaş Yıldız'ın haberine göre ise, Nihat Özçelik borsada halka açık 5-6 firmanın gizli sahibi durumunda. Haberde, çok kısa sürede milyar dolarlık servet yaptığı öne sürülen Nihat Özçelik'in birçok kez borsada işlem yasağı cezası almasına rağmen yükselişinin arkasında borsa, emniyet ve yargı üçgeninde kurduğu düzen olduğu iddiasına yer verildi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), polis ve yargı bağlantıları sayesinde sindirmek istediği rakiplerini gözaltına aldırıp, dava açtırdığı iddia edilen Özçelik'in yükselişinin, Fuat Taşkesenlioğlu’nun SPK başkanlığı dönemine geldiğine de haberde vurgu yapıldı.

SPK Başkanı Taşkesenlioğlu’nun kardeşi eski AKP Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun eski eşi THK Ünversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban ile gizli ortak olduğu ileri sürülen Özçelik’in bu dönemde 13 şirketin halka arzını gerçekleştirdiği iddia ediliyor. Özçelik’in Ban’ın düğününde çekildiği fotoğrafları ortaya çıkmıştı. Özçelik’in bu dönemde borsada birçok usulsüz işlem yaptığı iddia edilmişti. Sedat Peker de, Ünsal Ban ve Zehra Taşkesenlioğlu ile ilgili açıklamalarda bulunmuş ve görüntü yayınlamıştı.

PAMEL'İN DEĞERİ 1,5 YILDA NASIL 500 KAT ARTTI

Özçelik’in en büyük işlerinden birinin de PAMEL şirketi olduğu öne sürülüyor. Haberde, Özçelik’in 'kağıttan imparatorluğu' olarak nitelendirilen Investco Verusa üzerinden PAMEL’i 21 milyon TL’ye satın aldığı ve PAMEL’in değerinin 1.5 yılda 500 kat artarak 7 milyar TL’ye çıktığına işaret edildi. Ayrıca, PAMEL’in hisselerinin de bir anda 50 kuruştan 250 TL’ye sıçradığına dikkat çekildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler