1. HABERLER

  2. KÖŞE YAZISI 'MAKALE'

  3. Bişar Abdi Alınak | Saldırdıkça Kaybediyorlar!
Bişar Abdi Alınak | Saldırdıkça Kaybediyorlar!

Bişar Abdi Alınak | Saldırdıkça Kaybediyorlar!

Avukat Bişar Abdi Alınak, Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen ve HDP'li siyasetçilerin gözaltına alınmasını yazdı. 'Saldırdıkça Kaybediyorlar!'... İşte o yazı. 

A+A-

Avukat Bişar Abdi Alınak, Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen ve HDP'li siyasetçilerin gözaltına alınmasını yazdı. 'Saldırdıkça Kaybediyorlar!'... İşte o yazı. 

bisar-alinak.jpg

SALDIRDIKÇA KAYBEDİYORLAR!

HDP’ye yapılan son operasyon hemen hemen her kesimden ciddi tepkiler aldı.

Yönetme kabiliyetini kaybeden hükümet bu operasyonla birçok sonucu amaçlamaktaydı. Dibe vuran ekonomiyi unutturmak için havuz medyası vesilesiyle yalan yanlış haber pompalayarak algıyı ve ilgiyi değiştirmeyi amaçlayan hükümet can simidi olarak yine kriminalize edilen bir HDP ve Kürt düşmanlığı manipülasyonuna sarılmış durumda.

Kürt düşmanlığı üzerinden korku büyüten hükümet, tatlı su muhaliflerine de bu sayede aba altından sopa gösterisine devam etmekte.

Ama bu sefer saraydaki hesap çarşıya uymadı.

Her operasyonda yalnızlaşan yalnızlaştırılmak istenen HDP, bu sefer bu baskıdan çok daha büyük çıktı. Artık bende HDP’liyim tepkisi önü alınamayan bir halk gücü olarak partimizin hanesine yazıldı. Bunun en büyük örneği ise kozmopolit yapıya sahip Kars şehridir.

Neden mi?

Kars şehri, Ayhan Bilgen’in gözaltına alınmasını büyük üzüntü ve öfkeyle karşıladı. Kars halkı bu hukuksuzluğu kabullenmedi ve bugüne kadar HDP’ye oy vermemiş farklı kesimler dahi artık bende HDP’ye oy vereceğim refleksiyle tepkisini ortaya koymaya başladı.

MHP’li, AKP’li, CHP’li Azeri, Terekeme, Yerli ve tüm kesimler bu haksızlık karşısında durdu ve tepkisini ortaya koydu.

Baltayı taşa vurduğunu anlayan hükümet öngöremediği ve çığ gibi büyüyen şehrin bu tepki buluşmasından çok korktu ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın Kars’a gelişini engellemek için elinden geleni yaptı. Hukuka aykırı bir genelge yayınlanarak şehrin girişleri tutuldu ve her türlü etkinlik yasaklanarak halkın seçilmişleri ile buluşması engellenmeye çalışıldı.

Burada ki amaç Kars halkının seçilmiş iradesi Ayhan Bilgen’e ve HDP’ye sahiplenişini kamuoyundan saklayıp korkuyu büyütmekti. Ancak bam teline vurulan Kars halkı her şeye rağmen inançlı bir şekilde iradesine sahip çıktı. İşte bu sebeple Kars halkının bu vicdani tepki buluşması hızla tüm coğrafyaya yayıldı.

Bir halkın iradesini zırhlı araca bindirip hamilik taslayan oyun kurucular yaptıklarıyla HDP’nin  nasıl büyüyeceğini hesaba katmamışlardı.

İşte o zırhlı araç Kars halkının vicdanına tosladı.

Ve biliyoruz ki on binler ilk hesaplaşmada sandıkta gereğini yapacaktır. 

Toplumun vicdan buluşmasının adresi olacak HDP, bu şehrin ve bölgenin en büyük söz sahibi olmaya devam ederek seçilmiş “Belediye Eş Belediye Başkanı”na sahip çıkmaya devam edecektir.

Her daim en büyük övgüyü hak eden halkımız HDP için bitti diyerek yılgınlık ve korku büyütenlere karşıda aynı kararlılıkla direncini ortaya koyacaktır.

Ayhan Bilgen bu şehrin seçilmiş “Belediye Eş Başkanı”dır. En yakın zamanda aramızda olması dileği ile.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.