1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. ARPAÇAY

  4. Arpaçay'da 'Kaçak Silah' Operasyonu
Bilgen: ‘Borç Şu An 350-400 Milyon TL'

Bilgen: ‘Borç Şu An 350-400 Milyon TL'

Kars Belediye Eşbaşkanları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca, Kars Belediyesi’nde düzenledikleri basın toplantısında Belediye’nin mevcut durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

A+A-

Kars Belediyesi Eşbaşkanları Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen, belediyenin durumuna ilişkin düzenledikleri basın toplantısında hali hazırda belediyenin 350-400 milyon TL arasında borcu gözüktüğünü paylaştı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Belediyesi Eşbaşkanları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca, mazbatalarını almaları sonrası görevlerine başladıkları belediyenin durumuna dair basın toplantısı düzenledi.

Belediye binasında yapılan toplantıda ilk olarak Eşbaşkan Şevin Alaca konuştu. Görevi devralmaları sonrası belediyenin mevcut durumuna ilişkin durum tespiti yapmaya çalıştıklarını söyleyen Alaca, Kars’ta acil olan yol ve çöp sorunlarının çözülmesi için çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

‘ÇÖP VE YOL SORUNLARINI EN KISA ZAMANDA ÇÖZECEĞİZ’

Alaca, “Öncelikle Kars’ta çok ağır çöp ve yol sorunları var. ‘Mevcut ekipmanlarla ne kadarını yapabiliriz?’ bunu tespit edip en kısa zamanda çevreyle ilgili sorunları çözerek halkın rahatlamasını hedefliyoruz. Belediye çalışanları, kendi birimleriyle ilgili durum raporlarını bizlere bugün itibariyle iletmeye başlayacaklar. Durum tespitinin ardından çalışmaların ne şekilde yürüyeceği, nasıl takviyelerin yapılacağı, personelin doğru ve verimli çalışması için neler yapılacağı netleşecek. Kampanyamızda da belirttiğimiz gibi çalışmalarımızla şeffaf ve katılımcı belediyeciliği inşa edeceğiz. Belediye ile ilgili her durumu basınla paylaşacağız” dedi.

'CİDDİ EKONOMİK KRİZLE KARŞI KARŞIYAYIZ'

Ayhan Bilgen ise, belediyede kaynak ve ekipman sıkıntısı bulunduğunu dile getirdi. Kaynak sağlayabilmek için Kars halkına su faturaları ve emlak borçlarını ödemeleri çağrısında bulunan Bilgen, şunları söyledi: “Bütün birimlerimizin ortak talebi doğrultusunda bir çağrımız var. Ciddi bir ekonomik sıkıntıyla karşı karşıya birimlerimiz. Günlük yakıtı kimi tahsilatlarla çözmeye çalışıyoruz. Araçların çalışmasının tek yolu bu yakıt ihtiyacının karşılanması. Şu anda tabi ki ihale yapmak ya da başka prosedür işletmek teknik olarak mümkün değil. Dolayısıyla yasaların bize verdiği yetkiler çerçevesinde zorunlu günlük rutin harcamaları çözmemiz gerekiyor. Bu konuda halkımızın esnafımızın duyarlı olmasını istiyoruz. Birikmiş su faturalarını ödemeleri konusunda.” 

'BAHAR TEMİZLİĞİ’ VE ‘AĞAÇLANDIRMA’ KAMPANYALARI BAŞLATILACAK

Yine kente dair “Bahar temizliği” ve “ağaçlandırma” kampanyaları  başlatacaklarını ifade eden Bilgen, “Bahar temizliği, güçlü gönüllü temizlik kampanyası ile ağaçlandırma kampanyası başlatacağız. Bütün bunlar moral ve dayanışmadır, sembolik açıdan önemlidir. Bundan sonra bunları kendi kaynaklarımız ve personelimizle çözeceğiz” diye konuştu.

‘ ŞU AN 350-400 MİLYON TL’LİK BİR BORÇ  GÖZÜKÜYOR’

Gazetecilerin belediyenin ne kadar borcu olduğu yönünde yönelttiği Bilgen, "Şu anda 350-400 milyon TL arasında bir borç  gözüküyor. Şu anki rakamlar böyle ama bunların içerisinde çok eski döneme ait borçlar da var. Devrede devrede gelmiş borçlar var. Rakamlar birimlerimizce net olarak önümüze konulduğu zaman bunları kamuoyu ile paylaşacağız" diye belirti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler