1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Beşiktaş’tan 4-2’lik Galibiyet
Beşiktaş’tan 4-2’lik Galibiyet

Beşiktaş’tan 4-2’lik Galibiyet

Siyah-beyazlı ekip geriye düşüp 10 kişi kaldığı maçta Fenerbahçe'yi 4-2 yendi.

A+A-

Spor Toto Süper Lig 27. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşıya geldi.

Beşiktaş ilk yarısını 1-0 geride kapatıp ikinci yarıda Wellinton'un atılmasıyla 10 kişi kaldığı maçı 58 ve 62. dakikalarda Cenk Tosun, 75. dakikada Nathan Redmond ve 90+1. dakikada Aboubakar'ın attığı gollerle 4-2 kazanmayı başardı.

Karşılaşmaya ikinci yarıda dahil olan Redmond, attığı gol ve yaptığı 3 asistle maçın yıldızı oldu.

Fenerbahçe'nin gollerini 41. dakikada penaltıdan Enner Valencia ve 90+5'te İrfan Can Kahveci kaydetti. Valencia 53. dakikadaki penaltı atışından ise yararlanamadı.

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 52'ye yükseltirken, bir maç eksiği bulunan Fenerbahçe ise 54 puanda kaldı.

Fenerbahçe gelecek hafta Fatih Karagümrük'e konuk olacak. Beşiktaş ise Giresunspor'u ağırlayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmada ilk ciddi atak 8. dakikada ev sahibi Fenerbahçe'den geldi. Pedro'nun sol kenarda Tayyip Talha Sanuç'tan kaptığı top Arda Güler'in önüne düştü. Topla ceza sahası içine kat eden bu oyuncunun vuruşunda, meşin yuvarlak Masuaku'ya çarparak kornere çıktı.

27. dakikada Arda Güler, orta sahada kaptığı topu ilerde bekleyen Valencia'ya gönderdi. Ceza sahasında kale önüne kadar topu süren ve kaleciyle karşı karşıya kalan Valencia'nın vuruşunda kaleci Mert Günok, gole izin vermedi.

38. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Sol kenardan kullanılan serbest vuruşta arkaya seken topu sağ çaprazda bekleyen Arda Güler çok iyi kontrol etti. Sağdan kale karşısına kadar çalımlarla paralel giden Arda Güler, Onur Bulut'un müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem penaltı kararı verdi.

41. dakikada penaltıyı kullanan Valencia, sol direk dibine gönderdiği topla Fenerbahçe'yi öne geçirdi: 1-0.

43. dakikada bu kez konuk ekip tehlike yarattı. Uzaklaştırılamayan topa, Welinton ceza sahası çizgisi üstünden vurdu. Altay Bayındır'ın bu oyuncunun vuruşunda çıkardığı ve oyun alanına dönen topu savunma uzaklaştırdı.

45+1. dakikada siyah-beyazlılar Aboubakar ile gole çok yaklaştı. Orta sahadan uzaklaştırılan ve Samet Akaydın'ın kontrol edemediği top Aboubakar'ın önüne düştü. Aboubakar'ın kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleci Altay Bayındır, golcü oyuncunun ayaklarına uzanarak topu kontrol etti.

Fenerbahçe ilk yarıyı 1-0 üstün tamamladı.

50. dakikada Arda Güler'in orta sahada Fernandes'ten kaptığı topu gönderdiği Valencia kaleye yöneldi. Bu oyuncunun kaleciyle karşı karşıyayken arkadan gelen Welinton'un müdahalesi sonrası düşmesiyle hakem penaltı kararı verdi. Welinton bu müdahaleyle ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

53. dakikada penaltıyı kullanan Valencia'nın vuruşunda, top sol kale direğine çarparak auta çıktı.

57. dakikada ceza sahası içine kat eden Ferdi Kadıoğlu'nun vuruşunda, kaleci Mert Günok topu uzaklaştırdı.

58. dakikada konuk ekip beraberlik golüne ulaştı. Sağ kanattan Redmond'un ortasına ön direkte iyi yükselen Cenk Tosun'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1.

62. dakikada konuk ekip öne geçti. Orta sahada topu kapan Redmond'un ara pasını iyi değerlendiren Cenk Tosun, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kalecinin sağından ağlara göndererek takımını öne geçirdi: 1-2.

71. dakikada sağ kenardan topu alan Emre Mor kat ederek ceza sahası yay önüne kadar geldi. Bu oyuncunun sert şutunda, top az farkla auta gitti.

76. dakikada Beşiktaş'ta bu kez ikinci golün asistini yapan Redmond sahneye çıktı. Orta sahadan aldığı topla ceza sahası yay önüne kadar çalımlarla kat eden Redmond, sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-3.

80. dakikada İrfan Can Kahveci, sol çaprazdan şutunu çekti. İyi uzanan kaleci Mert Günok topu kornere uzaklaştırdı.

90. dakikada sağ çizgiden Valencia'nin yerden içeri gönderdiği topa Serdar Dursun dokundu. Top kaleci Mert Günok'un ellerinde kaldı.

90+1. dakikada Cenk Tosun, Ferdi Kadıoğlu'ndan kazandığı topu Aboubakar'a gönderdi. Bu oyuncunun sol çaprazdan sert vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-4.

90+5. dakikada ev sahibi ekip farkı ikiye indiren golü attı. İrfan Can Kahveci sol çaprazda buluştuğu topa plase vurdu. Meşin yuvarlak üst ağlara gitti: 2-4.

Beşiktaş maçı 4-2 kazandı.

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Kadıköy'de Fenerbahçe'ye konuk olan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, ligde oynanan son İstanbulspor maçındaki kadroyla derbiye çıktı.

Kalede Mert Günok'u oynatan Güneş, siyah-beyazlı takımın savunmasını Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Omar Colley, Arthur Masuaku'dan oluşturdu.

Orta sahada Amir Hadziahmetovic, Salih Uçan ve Gedson Fernandes'i görevlendiren tecrübeli teknik adam, hücum hattında ise Rachid Ghezzal, Cenk Tosun ve Vincent Aboubakar'a forma verdi.

ŞENOL GÜNEŞ'İN 22. DERBİSİ

Beşiktaş'ın tecrübeli teknik direktörü Şenol Güneş, siyah-beyazlı takımdaki kariyerinde 22. kez bir derbide takımının başında yer aldı.

Şenol Güneş yönetiminde Süper Lig, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa'da toplam 21 derbi mücadelesini geride bırakan Beşiktaş, bu maçlarda 7 galibiyet, 7 beraberlik ve 1'i hükmen 7 mağlubiyet yaşadı.

Beşiktaş'ta ikinci dönemini geçiren tecrübeli çalıştırıcı, görev yaptığı ilk dönemde (2015-2019) Fenerbahçe'ye karşı Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda 11 müsabakada rakip oldu.

Beşiktaş, sarı-lacivertliler karşısında 2 galibiyet, 5 beraberlik ve 1'i hükmen 4 mağlubiyet yaşadı.

KEREM ATAKAN 3 MAÇ SONRA

Siyah-beyazlı takımın bu sezon kadrosuna kattığı Kerem Atakan Kesgin, 3 maç sonra siyah-beyazlı kadroda yer aldı.

MKE Ankaragücü, Medipol Başakşehir ve İstanbulspor maçlarında kadroda yer almayan 22 yaşındaki oyuncu, Fenerbahçe derbisine yedek kadroda başladı.

Siyah-beyazlı takımın tecrübeli isimlerinden Welinton Souza ise 2 maçlık aranın ardından yedek kulübesine döndü.

BEŞİKTAŞ'TA 4 EKSİK

Teknik direktör Şenol Güneş, Fenerbahçe maçında 4 ismi kadroya almadı.

Tedavisi devam eden Dele Alli'nin yanı sıra çeşitli sakatlıkları bulunan Romain Saiss, Valentin Rosier ve Georges-Kevin N'Koudou, Güneş tarafından maç kadrosuna dahil edilmedi.

BEŞİKTAŞ'TA 2 OYUNCU SINIRDA

Siyah-beyazlı takımda 2 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Üçer sarı kartı bulunan Amir Hadziahmetovic ve Cenk Tosun, derbide de sarı kart görmeleri halinde Bitexen Giresunspor ile oynanacak mücadelede görev yapamayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.