1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Beşiktaş Evinde, Fenerbahçe Deplasmanda Farklı Yenildi
Beşiktaş Evinde, Fenerbahçe Deplasmanda Farklı Yenildi

Beşiktaş Evinde, Fenerbahçe Deplasmanda Farklı Yenildi

UEFA Konferans Ligi D Grubu’nda Beşiktaş evinde, Fenerbahçe de UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 5’inci maçında deplasmanda farklı yenildi.

A+A-

UEFA Konferans Ligi D Grubu’nda Beşiktaş evinde, Fenerbahçe de UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 5’inci maçında deplasmanda farklı yenildi.

Beşiktaş, UEFA Konferans Ligi D Grubu’nda Perşembe akşamı İstanbul’da karşılaştığı Belçika ekibi Club Brugge’e 5-0 yenildi. Fenerbahçe de UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 5. maçında Danimarka takımı Nordsjaelland'a deplasmanda 6-1 yenildi. 

BEŞİKTAŞ BU YIL KONFERANS LIGI’NDE YALNIZCA BİR PUAN ALABİLDİ

Maç boyu etkisiz bir oyun sergileyen Beşiktaş, rakip kaleye yalnızca bir isabetli şut gönderebildi. Maça hızlı başlayan Brugge temsilcisi 4. dakikada Casper Nielsen ve 14. dakikada Igor Thiago’nun golleriyle skoru 2-0’a taşıdı.

İkinci devrenin ilk dakikasında tekrar sahneye çıkan Thiago farkı üçe çıkardı.

Belçikalı ekip diğer golleri 50. dakikada Raphael Onyedika ve 69. dakikada Andreas Skov Olsen’le buldu.

Maçın başında da büyük boşlukların görüldüğü tribünler, skor arttıkça daha da boşaldı.

Maç boyunca iki takımın topa sahip olma istatistikleri neredeyse aynıydı. İki takım da 447 pas yaparken başarılı pas oranı Beşiktaş’ta yüzde 83, Club Brugge’de yüzde 84 oldu.

Fakat Brugge topu siyah beyazlı rakibine göre çok daha etkili kullandı.

Maç boyunca çektikleri 13 şutun 10’u kaleyi buldu, bunların da yarısı gol oldu.

Beşiktaş’ınsa yedi şutundan yalnızca biri isabetliydi.

Bu skorla Beşiktaş gruptaki beşinci maçının ardından bir puanda kaldı.

Kara Kartallar gruptaki tek puanını grubun ilk maçında Brugge’de almıştı. O maçta da Brugge çok daha etkili bir oyun ortaya koymuş fakat kaleci Mert Günok yıldızlaşarak çok sayıda golü önlemiş, maç 1-1 bitmişti.

GÜNEŞ VE YILMAZ KONFERANS LİGİ YENİLGİLERİ ARDINDAN İSTİFA ETMİŞTİ

5 Ekim'de Beşiktaş'ın evinde 2-0 öne geçtikten sonra 2-3 kaybettiği Lugano maçının ardından teknik direktör Şenol Güneş istifa etmiş, 10 Ekim'de bu göreve getirilen Burak Yılmaz da 9 Kasım'da yine evinde 1-2 kaybettiği Bodo/Glimt maçının ardından görevi bırakmıştı.

Bugünkü skorla Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay da Avrupa sahnesine yenilgiyle başlamış oldu.

GRUPTAN ÇIKMA ŞANSI YOK

D Grubu’nda böylece son maçlar oynanmadan gruptan çıkacak iki takım kesinleşmiş oldu.

13 puanla ilk sırada yer alan Club Brugge ve 10 puanlı Norveç temsilcisi Bodo/Glimt, 14 Aralık’ta grubun son maçında liderlik için yarışacak. İki takımın ilk maçını Norveç’te Club Brugge kazanmıştı.

Beşiktaş da aynı tarihte İsviçre’de Lugano’ya misafir olacak. Kara Kartallar evinde 2-3 kaybettiği Lugano’yu daha farklı bir skorla yenerse, grup sonuncusu olmaktan kurtulabilir.

Fakat gruplardan yalnızca ilk iki takım çıktığı için bu maç, Beşiktaş’ın bu sezon Avrupa’da oynayacağı son maç olacak.

FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ KARTAL, "GRUPTAN ÇIKACAĞIZ"

Fenerbahçe de UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 5. maçında Danimarka'da Nordsjaelland deplasmanına çıktı. Ev sahibi takım maçı 6-1 kazandı. 

Bu skor Fenerbahçe'nin Avrupa maçları tarihindeki en ağır mağbuliyetlerden biri oldu. 

Maçta Nordsjaelland'ın gollerini Hey, Svensson, Nygren (3) ve Rasmussen kaydederken, Fenerbahçe'nin tek golünü ise Batshuayi attı. 

Bu sonuçla birlikte 10 puana yükselen Nordjaelland grup liderliğine çıktı. Fenerbahçe ise 9 puanda kaldı ve 2. sırada yer aldı. 

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu İrfan Can Kahveci'yse maçın bitmesiyle birlikte tribünlere tepki gösterdi.

Maçın ardından konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, "Çok fazla konuşacak bir şey yok. Bize yakışmayan bir mağlubiyet aldık. Taraftarımız ve camiamızdan özür diliyoruz. Taraftarımız merak etmesin Spartak maçında gerekeni yapıp, bu gruptan çıkacağız." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler