1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars’ta ‘İnfaz Hukuku’ Toplantısı
BES'den Özver Arpaçay'a Vefa

BES'den Özver Arpaçay'a Vefa

2015 yılında Ankara Gar patlamasında yaşamını yitiren Özver Gökhan Arpaçay‘ın kabri anıt mezara dönüştürüldü.

A+A-

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Kars İl Temsilciliği, 10 Ekim 2015’te Ankara Gar patlamasında yaşamını yitiren Özver Gökhan Arpaçay ‘ın kabrini anıt mezara dönüştürdü.

Karspress'den Tacettin Durmuş'un haberine göre, Yeni Mahalle Mezarlığında bulunan anıt mezarın yapılması ile ilgili düzenlenen törene Özver Gökhan Arpaçay'ın üyesi olduğu Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Fikret Aslan ve BES Kars İl Temsilcisi İnan Ercan’ın yanı sıra, bazı emek ve demokratik kitle örgütlerinin yanı sıra ve kardeşi katıldı.

Gökhan Arpaçay’ın anıt mezarının baş taşında ise 3 barış güvercini eşliğinde “Savaş, insanlık değerlerini yok ediyor. Ben insanım. Yaşamı uğrunda ölecek kadar çok sevdiler” yazılı olması dikkat çekti.

Anıt mezara karanfiller bırakılmasının ardından BES Kars İl Temsilcisi İnan Ercan, törene katılanları Türkiye’de en kanlı katliamlarından biri olan Ankara Gar Patlamasında yitirdikleri Gökhan Arpaçay için bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.

ozver-arpacay5.jpg

Saygı duruşunda bulunulmasın ardından bir konuşma yapan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Fikret Aslan, Ülkenin en kanlı katliamlarından birini 10 Ekim 2015 tarihinde yaşadıklarını belirterek, o kanlı günde Gökhan Arpaçay’ın da Ankara’ya barış ve kardeşlik için gelen 10 binlerce insandan biri olduğunu söyledi.

O gün Ankara Garında IŞİD çetesi barbarlar tarafından peş peşe patlatılan bombalar nedeniyle 101 barış elçisinin yaşamını yitirdiğini belirten Fikret Aslan: “Gökhan Arpaçay ili birlikte yaşamını kaybeden 101 arkadaşımız o gün 10 binlerce insanla daha gür bir şekilde barış, kardeşlik ve demokrasi taleplerini bu ilkede, bu topraklarda kadeşçe bir arada yaşama özlemlerini, taleplerini dile getirmek için orada bulunuyordu. Maalesef o gün IŞİD çeteleri barbarlar tarafından peş peşe patlatılan bombalar nedeniyle 101 barış elçisi yaşamını yitirdi. Bunlardan birisi de Gökhan arkadaşımızdı. Onların barış ve demokrasi özlemi bu topraklarda yeşerene kadar mücadelemizi ve kavgamızı hep birlikte vereceğiz. Bu taahhütlerimizi buradan dile getirmek istiyoruz. Maalesef orada bombayı patlatanların suçlu olduğu kadar, katillerin Antep’ten Ankara’ya kadar gelmesine yol veren kolluk kuvvetleri, içişleri bakanı ve kamu görevlilerinin de ciddi sorumluluklarının olduğunu da düşünüyoruz. Devam eden davalarda bunlar net bir şekilde gözüküyor. O dönemin Başbakanı Davutoğlu da patlama sonrasında oylarının yüzde 4 oranında arttığını ifade etmişti. O’nun siyasi sorumluluğunda gerçekleşen bir patlamada söz konusudur. Bunların hepsinin açığa çıkması ve katillere gereken cezaların verilmesi için kutsal, insanlık mücadelemizi i sürdüreceğimizin sözünü Gökhan Arpaçay’ın huzurunda veriyoruz” dedi.

ozver-arpacay1.jpgozver-arpacay2.jpgozver-arpacay3.jpgozver-arpacay4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.