1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. YSK, Erdoğan Cumhurbaşkanı Seçildi
Berfo Ana'nın Kızı.. Cumartesi Annesi Fatma Kırbayır Hayatını Kaybetti!

Berfo Ana'nın Kızı.. Cumartesi Annesi Fatma Kırbayır Hayatını Kaybetti!

Cemil Kırbayır'ın kardeşi ve Cumartesi Anneleri'nin sembol isimlerinden biri olan Fatma Kırbayır, hayatını kaybetti.

A+A-

12 Eylül 1980 darbesinin acı hatıralarını hala yüreğimizde taşıdığımız bir dönemde, geçtiğimiz günlerde Cumartesi Anneleri'nin bir üyesi daha aramızdan ayrıldı.

Cemil Kırbayır'ın kardeşi ve Cumartesi Anneleri'nin sembol isimlerinden biri olan Fatma Kırbayır, hayatını kaybetti.

PolitiKARS'ın derlediği bilgilere göre; 12 Eylül 1980 darbesinde gözaltına alınan ve kaybedilen Cemil Kırbayır'ın kardeşi Fatma Kırbayır, Cumartesi Anneleri'nin bir üyesi olarak uzun yıllar adalet arayışında bulunmuştu. 

KARANLIK GÜNLERDE YAŞANAN ACI BİR HİKÂYE

Bu acı haberi sosyal medya üzerinden Cumartesi Anneleri'nin duyurduğu bildiride, Cemil Kırbayır'ın akıbetini öğrenemeden hayatını kaybeden annelerinin yanına uğurlanacağı belirtildi.

fatma-kirbayir.jpg

12 Eylül’de gözaltında kaybolan Cemil Kırbayır'ın kardeşi olan Fatma Kırbayır, uzun yıllardır kardeşinin akıbetini öğrenemediği gibi, annesi Berfo Kırbayır da aynı acıyı yaşamış ve 2013 yılında hayata veda etmişti.

BERFO ANA'NIN YANINA UĞURLANIYOR

Cumartesi Anneleri'nin sosyal medya hesabından yapılan duyuruya göre, Fatma Kırbayır'ın cenazesi yarın (15 Mayıs) öğle namazının ardından Göle'ye uğurlanacak.

Fatma Kırbayır’ın cenazesi İstanbul/İçerenköy Gökyiğit Camisi’nde kıldırılacak namazının ardından, Berfo Ana'nın mezarının bulunduğu Ardahan Göle'de defnedilecek.

Cumartesi Anneleri'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "12 Eylül kayıplarımızdan Cemil Kırbayır’ın kardeşi, mücadele arkadaşımız Fatma Kırbayır da, Berfo Annemiz gibi Cemil’den bir haber alamadan aramızdan ayrıldı. Acımız büyük. Fatma Kırbayır, 15.05.2024 (yarın) Öğle namazının ardından, İçerenköy Gökyiğit Camisinden Berfo Annemizin yanına, Göle'ye uğurlanacak." ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler