1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars'ta Newroz Coşkuyla Kutlandı
‘Benim Kırmızı Papuçlarım’a Yoğun İlgi

‘Benim Kırmızı Papuçlarım’a Yoğun İlgi

Kars Öğretmenler Tiyatro Topluluğu, ‘Benim Güzel Papuçlarım’ adlı tiyatro oyunuyla miniklere unutulmaz bir hafta sonu yaşattı.

A+A-

Kars Öğretmenler Tiyatro Topluluğu, ‘Benim Güzel Papuçlarım’ adlı tiyatro oyunuyla miniklere unutulmaz bir hafta sonu yaşattı.

Kars Halk Eğitim Merkezi’nde 2 gün süreyle sahnelenecek olan ‘Benim Güzel Papuçlarım’ adlı tiyatro oyununun ilk günü 2 seans olarak gerçekleştirildi. Tıka basa dolan salonda miniklerin mutluluğu ise gözlerinden okundu. Çeşitli oyunlarla başlayan tiyatro gösterisinde en büyük ilgiliyi haliyle Kırmızı Burunlu Palyaço çekti. ‘Benim Güzel Papuçlarım’ adlı tiyatro oyunu yarın da 3 seans olarak miniklerin beğenisine sunulacak.

2004 yılından bu yana 12 yıldır tiyatro alanında Kars’a hizmet veren Kars Öğretmenler Tiyatro Topluluğu; Bu güne kadar genel olarak büyüklere yönelik sergiledikleri tiyatro gösterilerini, Kars’ta çocuk oyunlarının çok az sergileniyor olması nedeniyle genişleterek miniklerin gönlüne taht kurmayı başardı.

Benim Güzel Papuçlarım’ adlı tiyatro oyununda Kırmızı Burunlu Palyaço’nun başından geçen maceralar anlatıldı. Bu oyunu daha önce de Kars’ta birçok okulda toplamda 11 kez sergileyen Kars Öğretmenler Tiyatro Topluluğu, ‘Palyaço, yerine gelen yeni Robot Palyaço yüzünden işini kaybeder. Bu yetmezmiş gibi pabuçlarını da sirke iade etmek zorunda kalır. Ama pabuçlarını almak için iş bulmayı kafasına koyar ve yollara düşer. Palyaço ünyayı istila eden mekanik araçlardan habersiz iyi ve sevgi dolu yüreği ile karşılaştığı insanlara mutluluk dağıtır.’ Konularının işlendiği oyunda palyaçonun maceralarına ortak olmayan çocuk kalmadı. Kahkahalarla oyunu seyreden minikleri aileleri de kahkahalar içinde görmenin mutluluğunu yaşadı.

Yaklaşık 40 kişiden oluşan Kars Öğretmenler Tiyatro Topluluğu, ‘Benim Güzel Papuçlarım’ oyununda 8 sahne oyuncusu ve yaklaşık 10 kişi ile de dizayn ve sahne koordinasyonunda görev aldı. Salonda Çocuklarla birebir ilgilenilebilecek bir konseptin oluşturulduğunun da altını çizen Kars Öğretmenler Tiyatro Topluluğu, öncelikli hedefin Kars’ta 12 yıldır hiç sahnelenmemiş tiyatro oyunlarını sergilemek ve Karslılarla buluşturmak olduğunu vurguladılar.

Bugün 2 kez sahnelenen oyun, yarın da 3 kez ardı ardına miniklerin beğenisine sunulacak. Pazar günü için miniklere eşsiz bir hafta sonu gösterisi yapmaya hazırlanan Kars Öğretmenler Tiyatro Topluluğu, Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda 11:00, 13:00 ve 15:00 saatlerinde sahne alacak. 8 tiyatrocudan oluşan ‘Benim Güzel Papuçlarım’ adlı oyun için yarın da Kars halkı ve minikleri davet etti.

dsc01559.jpgdsc01577.jpg

Gösteri sonunda Kars Öğretmenler Tiyatro Topluluğu’ndan yapılan açıklamada; “Daha önce sahne almamış ve seyirciyle buluşmamış oyunları sergilemeye çalışıyoruz. Bundaki amacımız da seyircilerin daha önce izlemedikleri oyunları ilk defa akılda kalıcı şekilde sahneleyebilmek ve Kars halkının beğenisine sunmak. Bugün de görüyoruz ki miniklerin tiyatroya ilgisi büyük ve bu ilginin devamlılığını sağlamak adına yeni çalışmalarımızı da aralıksız sürdüreceğiz.” ifadelerine yer verildi.

Tiyatro oyunu sonunda miniklerin başta palyaço olmak üzere sahnedeki tiyatro oyuncularıyla fotoğraf çektirme telaşları ise, en az tiyatro oyunu kadar renkli görüntülere sahne oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.