1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Bakanlık Yetkilileri Firmaları Ziyaret Edecek
Bakanlık Yetkilileri Firmaları Ziyaret Edecek

Bakanlık Yetkilileri Firmaları Ziyaret Edecek

Ekonomi Bakanlığı yetkilileri Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muş ve Bitlis illerinde bulunan ihracatçı firmalara bir dizi ziyarette bulunacak.

A+A-

Ekonomi Bakanlığı yetkilileri Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muş ve Bitlis illerinde bulunan  ihracatçı firmalara bir dizi ziyarette bulunacak.

Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kadir Bal başkanlığındaki heyet, 13-14 Nisan tarihlerinde Ağrı, Ardahan, Bitlis, Iğdır, Kars ve Muş illerindeki 18 firmayı ziyaret edecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre ziyaretler, İhracat Genel Müdürü Ö. Volkan Ağar, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü (v.) Mehmet Yurdal Şahin ve Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Uğur Öztürk başkanlıklarındaki 3 farklı çalışma grubu tarafından her bir ilde eş zamanlı olarak icra edilecek.

Ziyaretlerde her bir çalışma grubunda yer alan genel müdürlüklerin temsilcileri, Bakanlık tarafından verilen destek ve hizmetler hakkında firma temsilcilerine bilgi verecek.

Bu kapsamda; dâhilde işleme rejimi, ihracata yönelik devlet destekleri ve uygulamaları; ithalatta uygulanan ticaret politikası savunma araçları, ilave gümrük vergileri ile telafi edici vergi uygulamaları; son dönemde imzalanan ya da müzakereleri devam eden mal ve hizmet ticaretine yönelik ikili/çok taraflı ticaret anlaşmaları; firmaların bulunduğu iller bazında “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar" kapsamında uygulanan destekler; serbest bölgeler, yurt dışı müteahhitlik ve müşavirlik faaliyetleri, çeşitli hizmet sektörlerine yönelik uygulamalar; Bakanlığımızca yürütülen ürün güvenliği uygulamaları ile genel olarak ürün belgelendirmeleri, teknik engeller ve bazı tarım ürünleri ihracatında ticari kalite denetimleri; Türkiye ve Dünya ekonomisi ve dış ticareti ile ilgili gelişmeler hakkında ziyaret edilen firmaların temsilcilerine bilgi verilecektir.

Her ilde gerçekleştirilecek firma ziyaretlerinin yanı sıra, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) ile ilgili ilin Ticaret ve Sanayi Odalarının organizasyonunda Birlik ve/veya Oda üyesi firmaların temsilcilerinin katılımı ile Ekonomi Bakanlığı destek ve faaliyetlerine ilişkin bir bilgilendirme toplantısı da gerçekleştirilecek..

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.