Ayhan Bilgen Hakkında Yeniden Tutuklama Kararı

Ayhan Bilgen Hakkında Yeniden Tutuklama Kararı

9 Eylül'de tahliye edilen HDP Sözcüsü Bilgen hakkında, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi yeniden tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarttı.

A+A-

9 Eylül'de tahliye edilen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen hakkında, yapılan itiraz üzerine Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi yeniden tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarttı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 6- 8 Ekim Kobanê olayları öncesinde HDP MYK'sının yaptığı sokağa çıkma çağrısıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. Bilgen, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu yargılanırken dosya üzerinde yapılan tutukluluk incelemesi sonucu 9 Eylül'de tahliye edilmişti.

HDP Sözcüsü ve Kars Milletkvekili Ayhan Bilgen için Başsavcılığın bir üst mahkemeye yaptığı itirazda karar çıktı.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi itiraz üzerine verdiği kararda, Bilgen'in bulunmuş olduğu konum, ayrıca yapılan incelemede, sanığın hukuki durumunu etkileyecek herhangi bir evrak, bilgi, belge girmemesine rağmen celse arasında tutukluluk incelemesiyle yapılan tahliye kararının yerinde olmadığını belirtti.

Mahkeme atılı eylemlerin alt ve üst sınırı ile sanığın tutuklu kaldığı sürenin bu aşamada orantısız olması, belirtilen gerekçelerle sanığın atılı suçları işlediğine dair kuvvetli somut deliller bulunması nedeniyle Bilgen için verilen tahliye kararının kaldırılmasına, tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılmasına karar verdi.

"IŞİD'in Kobane'de Kürtlere yaptığına duyarsız kalamazdım"

Bilgen, twitter hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“2011-14 arası telefon dinlemelerim tevhid selam örgütü üyesi olduğum iddiasıyla 15 Temmuz sonrası tutuklananlar tarafından yapıldı.

“Tutuklanmama gerekçe yapılan dinlemeler suç sayıldığı için ilgili savcı hakim ve polisler kumpas davasından tutuklu ama fikirleri iktidarda.

"İki kitap daha baskıya hazır. Dışarda neyi savunup söylediysek içerde de onu yazmaya devam edeceğim.

İlk gözaltına alınmam 25 yıl önce Bulgaristan Türklerine yapılanı protesto içindi. IŞİD’in Kobane'de Kürtlere yaptığına da duyarsız olamazdım."

HDP milletvekillerinden Ferhat Encü, Besime Konca, İdris Baluken, Nursel Aydoğan da tutuklanıp serbest bırakılıp yeniden tutuklanmışlardı.

Tutuklu HDP'li vekil sayısı 9

Tutuklu bulunan HDP'li tutuklu milletvekilleri şöyle:

* Selahattin Demirtaş - HDP Eş Genel Başkanı
* Figen Yüksekdağ - Eski HDP Eş Genel Başkanı (Milletvekilliği ve HDP üyeliği 21 Şubat 2017'de düşürüldü)
* İdris Baluken - Diyarbakır Vekili
* Selma Irmak - Hakkari Vekili
* Gülser Yıldırım - Mardin Vekili
* Ferhat Encü - Şırnak Vekili
* Abdullah Zeydan - Hakkari Vekili
* Çağlar Demirel - Diyarbakır Vekili
* Burcu Çelik - Muş Vekili

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler