1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen Oltu’da
Artvin’de Heyelanlar Bitmek Bilmiyor

Artvin’de Heyelanlar Bitmek Bilmiyor

Artvin'de aralıksız devam eden sağanak yağışlar nedeniyle bir haftadır heyelanlar bitmek bilmiyor.

A+A-

Artvin'de aralıksız devam eden sağanak yağışlar nedeniyle bir haftadır heyelanlar bitmek bilmiyor.

Artvin'de yoğun kar yağışı sonrası etkili olan sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkilerken, kentin farklı bölgelerinde bir haftadır heyelanlar bitmek bilmiyor.

BORÇKA’DA EVLER BOŞALTILDI

Artvin’in Borçka ilçesinde heyelan riski nedeniyle bazı evler boşaltıldı.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, Artvin'de yoğun kar yağışı sonrası etkili olan sağanak yağış heyelanlara neden olurken, Borçka'da riskli 2 apartman ve 2 müstakil ev tahliye edildi. 

Artvin'de etkili olan kar yağışı sonrası aralıklarla devam eden sağanak yağış, heyelanları beraberinde getirdi. Kentin bir çok noktasında heyelanlar meydana geldi, yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları hayatı olumsuz etkiledi. 

34 AİLE TAHLİYE EDİLDİ / Artvin'in Borçka ilçesi Gündoğdu Mahallesi'nde etkili olan yağmur sonrası heyelan riski gerekçesiyle iki apartman ve iki müstakil evde yaşayan 34 aile evlerinden tahliye edildi.

Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı yaptığı açıklamada, "İlçemiz Gündoğdu Mahallesi'nde heyelan riski gerekçesiyle, 2 apartman ve iki müstakil evde yaşayan vatandaşlarımız tedbir amaçlı tahliye ettik.

Bazı vatandaşlarımız akrabalarına gitti, geri kalanları ise kaymakamlığımız tarafından farklı yerlere konaklamalarını sağladık. İl AFAD Müdürlüğümüzden görevlileri eşliğinde bölgede geniş çaplı çalışma yaptık. Yapılan çalışmada evlerin üzerinde bulunan kaya kütlesinin hareket etmediğini tespit ettik. Bunun haricinde yine de tedbir olarak birkaç gün daha takipte kalınacak. Daha sonra duruma göre oturulabilir yada oturulamaz şeklinde rapor verilecek" ifadelerini kullandı.

...haberin uzantısı 

ARTVİN-ERZURUM YOLU KAPANDI

Artvin- Erzurum kara yolu, heyelan sonucu ulaşıma kapandı.

Artvin-Erzurum kara yolunun 8. kilometresindeki "Deriner Barajı 4 Tüneli" bölgesinde yamaçtan kopan kaya parçaları yola düştü.

Heyelan nedeniyle kaya kütleleriyle kapanan tünelin girişindeki betonda hasar meydana geldi.

Artvin-Erzurum kara yolu güzergahını kullanacak sürücüler, 1. kilometrede jandarma ekiplerince durdurularak farklı güzergahlara yönlendiriliyor.

Ayrıca önceki gün sabah saatlerinde yine heyelan olmuş, yamaçtan kopan kayalar seyir halinde bulunan servis aracına isabet etmiş olayda 4 kişi de yaralanmıştı. 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler