Ardahan'da 'Tabiat Turizmi Eylem Planı' Çalıştayı

Ardahan'da 'Tabiat Turizmi Eylem Planı' Çalıştayı

Ardahan'da Tabiat Turizmi Eylem Planı çalıştayı gerçekleştirildi.

A+A-

Ardahan Tabiat Turizmi uygulama eylem planı çalıştayı gerçekleştirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Ardahan Şube Müdürlüğü tarafından il genelinde korunan alanlarda turizme yönelik tesisler yapılması için çalışma başlatıldı. Çalışmalar kapsamında hazırlanan ve 2016-2019 yılları arasında uygulanması planlanan taslak proje, Ardahan Valisi İbrahim Özefe, Vali Yardımcısı Taner Tengir, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları ve ilgili kurum yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştay da ele alındı.

Cemal Turan Tabiat Parkı, Putka gölü sulak alanı, Çıldır gölü sulak alanı, Aktaş gölü sulak alanı ve Posof yaban hayatını ele alan çalıştay da bir konuşma yapan Vali İbrahim Özefe, “Ardahan merkez de, Çıldır ve Aktaş gölü kıyısında düşünülen projeleri yerinde gördüm. Sahayı gördükten sonra heyecan duydum. Tabiat turizmi bizim iddialı olduğumuz bir konudur. Çünkü bizim tabiat yönünden sofistik olmayan, kendine özgü bir tabiatımız var. Bu tabiattan istifade etmek, yazın yayla turizmi, kışın kış turizmini geliştirerek Ardahan’ımızın göç vermesine engel olmak, ilk etapta Ardahan’dan göç eden, halen bağını koparmamış ve memleket özlemi duyan Ardahanlıları buraya çekmek istiyoruz. Bunun yanı sıra uluslararası alanda da turistleri buraya çekmek bir diğer hedefimizdir. Çünkü şehrimiz bir bütün olarak güzel, biz de bu güzellikleri insanlığa sunmak, şehrimize artı bir değer katmak durumundayız. Çalıştayın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Çalıştay da, Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek’in Tabiat Turizmi Eylem Planı çerçevesinde hazırlanan taslak projeyi sunmasının ardından, katılımcıların talep ve önerileri dinlendi. Turizme yönelik hazırlanan çalışmalar ve yapılabilecek diğer çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Ardahan'da 'Tabiat Turizmi Eylem Planı' Çalıştayı

Ardahan'da 'Tabiat Turizmi Eylem Planı' Çalıştayı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.