1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Newroz Ateşi'ni Iğdır'da On Binler YAKTI
Ardahan’da Dondurucu Soğuklar, Çıldır eksi 32 Derece Ölçüldü

Ardahan’da Dondurucu Soğuklar, Çıldır eksi 32 Derece Ölçüldü

Bölgedeki en düşük hava sıcaklığı, önceki gün sıfırın altında 32 derece olarak Ardahan’ın Çıldır ilçesinde ölçüldü.

A+A-

Hava sıcaklığının önceki gün sıfırın altında 32 dereceyi gördüğü Ardahan’ın Çıldır ilçesinde hayat durma noktasına geldi.

Uzmanlar, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı yetkililerin, vatandaşların ve özellikle sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.

Bölgedeki en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 32 derece ile Ardahan'ın Çıldır ilçesinde ölçüldü.

SİBİRYA SOĞUKLARINI ARATMADI

Ardahan'da hafta sonu yaşanan yağan kar, yerini soğuk havaya bıraktı. Dün gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 32 derece ile Çıldır ilçesinde ölçüldü. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Çıldır Gölü'nün de bulunduğu ilçede Sibirya soğuklarını aratmayan görüntüler yaşanıyor. Çıldır'ın ardından Hanak sıfırın altında 30,4 derece ile kentin en soğuk ikinci ilçesi oldu.

Soğuk hava yüzünden ağaçlar kırağı tutarken, çatılarda buz sarkıtları oluştu. Çok sayıda araç ise dondurucu soğuktan dolayı çalışmadı.

cildir-002.jpg

HAYATI DURMA NOKTASINA GETİRDİ

Ardahan’da kar yağışının ardından etkili olan dondurucu soğuk hayatı durma noktasına getirdi. Kar yağışının durduğu bölgede gece sıfırın altında 32 derece ile Ardahan’ın Çıldır ilçesi en soğuk bölge oldu.

Termometreler Ardahan’da eksi 25,4, Göle'de eksi 26,8, Posof’ta 15,3, Hanak'ta eksi 30,4, Damal’da 22 dereceyi gösterdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.