1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gökyüzünde Kuşlara Eşlik Ettiler
Ankara'da Emeklilerin Sesi Yükseldi.. Hesabını İlk Sandıkta Soracağız!

Ankara'da Emeklilerin Sesi Yükseldi.. Hesabını İlk Sandıkta Soracağız!

Ankara'da düzenlenen 'Büyük Emekli Mitingi', CHP'nin 'Onurlu yaşam, hakça paylaşım' sloganı altında emeklilerin sesini duyurdu. 

A+A-

Ankara'da düzenlenen 'Büyük Emekli Mitingi', CHP'nin 'Onurlu yaşam, hakça paylaşım' sloganı altında emeklilerin sesini duyurdu. 

Miting, emeklilerin sesini duyurmak ve ekonomik taleplerini öne çıkarmak amacıyla yapıldı.

Anadolu Meydanı'nda gerçekleşen mitinge yoğun katılım gösteren yurttaşlar, emeklilik şartlarının iyileştirilmesi çağrısında bulundu.

Ankara’da düzenlenen Büyük Emekli Mitingi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in emeklilerin sesini yükseltme sözü ile dikkat çekti. 

miting.jpeg

Mitinge; Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Emekliler Sendikası (Emekli-Sen), Tüm Emekliler Sendikası, Bağımsız Emekliler Sendikası başta olmak üzere birçok sivil toplum örgütünün desteğiyle yapıldı.

EMEKLİLİKTE GÜVENCE VE ADALET VURGUSU

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Mitingde, emeklilik koşullarının iyileştirilmesi ve ekonomik adaletin sağlanması talepleri öne çıktı. 

Katılımcılar, “Mutfakta yangın var, bıçak kemiğe dayandı” ve “Krizin bedelini biz ödemeyeceğiz” gibi dövizlerle ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. 

ÖZGÜR ÖZEL'DEN EMEKLİLERE DESTEK 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 81 ilindeki emeklilerin sesi olma vaadinde bulundu. 

miting-001.jpeg

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti'nin 2024'ü "Emekli Yılı" ilan etmesine rağmen, emeklilerin maddi zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirtti. 

En düşük emekli maaşının alım gücünün düştüğünü ve emeklilerin artık eskisi gibi ev ya da araba alamadığını, hatta motosiklet bile almakta zorlandığını ifade etti.

VERGİ ADALETİ VE TALEPLER

Özel, Türkiye'de vergi adaletinin sağlanması gerektiğini vurgulayarak, dolaylı vergilerin herkes tarafından eşit ödendiğini, ancak zenginlerin vergi yükünün daha az olduğunu eleştirdi. 

miting-005.jpeg

CHP'NİN EMEKLİLERE YÖNELİK ÖNERİLERİ 

CHP'nin emekliler için önerdiği 15 maddenin hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.

- En Düşük Emekli Aylığı: Emekli aylığının asgari ücretten az olmaması için yasal düzenleme.
- Aylık Bağlama Oranı: Prim güncelleme kat sayısı ve aylıkların alt sınırının artırılması.
- İntibak Yasası: 2000 öncesi ve sonrası emeklilik ayrımlarının kaldırılması.
- Sağlık Harcamaları: İlaç katılım payları, fiyat farkları ve muayene ücretlerinin kaldırılması.
- Sendikal Haklar: Emeklilere sendikal örgütlenme hakkı ve emekli sendikalarına yönelik kapatma davalarının geri çekilmesi.
- Bayram İkramiyeleri: Bayram ikramiyelerinin asgari ücret seviyesine çıkarılması.
- Emekli Kart: Elektrik, doğal gaz ve su faturalarında indirim sağlayacak "Emekli Kart"ın çıkarılması.
- Kredi Borçları: Emeklilerin kredi ve kredi kartı borçlarının faizlerinin silinerek yeniden yapılandırılması.

SEÇİM VAADİ OLARAK EMEKLİ MAAŞLARI 

Özel, CHP iktidarında ilk 100 gün içinde emekli maaşlarının asgari ücrete, iki yıl sonra ise 1,5 asgari ücrete çıkarılacağını vaat etti.

miting-002.jpeg

miting-003.jpeg

miting-004.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler