1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. DEVA’nın A takımı Belli Oldu
Akşener, Kılıçdaroğlu Adaylıkta Kararlı

Akşener, Kılıçdaroğlu Adaylıkta Kararlı

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin il başkanlarıyla yaptığı toplantıda Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı için “Kemal Bey kararlı, aday gibi görünüyor” değerlendirmesinde bulundu.

A+A-

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin il başkanlarıyla yaptığı toplantıda Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı için “Kemal Bey kararlı, aday gibi görünüyor” değerlendirmesinde bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önceki gün Ankara Bilkent’te partisinin il başkanlarını topladı. Akşener, geçen haftaki genel idare kurulu (GİK) toplantısında alınan kurultay kararının ardından ilk kez il başkanlarıyla buluşurken toplantının ana gündem maddesini ilçe ve il kongrelerinin oluşturduğu öğrenildi.

Cumhuriyet'ten Gamze Kolcu'nun haberine göre, toplantıda cumhurbaşkanı adaylığı da gündeme geldi. İYİ Parti kanadından cumhurbaşkanlığı adaylığı için dile getirilen isimlerin anımsatılması üzerine Akşener, ‘’Biz, kendisi çıkıp “ben adayım” demeden kimseyi aday gösteremeyiz’’ ifadelerini kullandı. Akşener, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için ise “Kemal Bey kararlı, aday gibi görünüyor” yorum yaptı.

'DELEGE SEÇİMLERİ SÜKÛNET İÇİNDE YAPILSIN'

Toplantıda, seçim sürecine girildikten sonra yapılan kongrelerin, partideki demokrasi anlayışını yansıtır şekilde “şölen ve düğün havasında, coşkuyla” yapılması için herkesin var gücüyle çalışması gerektiği kaydedildi. Kongre sürecinin herhangi bir soruna neden olmaması gerektiği vurgulandı. Delege seçimlerinde hassasiyet gösterilmesini isteyen Akşener, “Kongre öncesi bir kırgınlık olmaması için mahallelerde delege seçimleri sükûnet içinde yapılsın” dedi.

2018 ANIMSATILDI

Toplantıda 2018 seçimleri ve seçime kısa bir süre kala milletvekili aday adaylığı için istifa eden teşkilat yöneticileri nedeniyle sahada yaşanan zorluklar gündeme geldi. Akşener’in il başkanlarına, “Seçim sathı mailine girdiğimiz zaman il ve ilçe teşkilatlarının sapasağlam yerinde olması yönünde bir arzumuz var. Bu seçimde il ve ilçe başkanları yerinde olacak” vurgusu yaptığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler