1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kazım Karabekir Paşa, Kars’ta Düzenlenen Törenle Anıldı
81 İlde 'Çember' Operasyonu, 1034 Firari Yakalandı

81 İlde 'Çember' Operasyonu, 1034 Firari Yakalandı

Kars ve Türkiye genelinde düzenlenen 'Çember-7' operasyonu kapsamında hakkında arama kaydı bulunan 1034 firari yakalandı.

A+A-

Kars'ın da aralarında olduğu 81 ilde düzenlenen 'Çember-7' operasyonu kapsamında hakkında arama kaydı bulunan 1034 firari yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 81 ilde eş zamanlı olarak 7 bin 795 ekip ve 24 bin 483 personelle, 4 bin 158 ikamet ile 4 bin 348 noktada hakkında arama kaydı bulunan firarilere yönelik operasyonlar düzenlendiğini bildirdi.

1034 FİRARİ YAKALANDI

Çember operasyonları kapsamında hakkında arama kaydı bulunan 1034 firarinin yakalandığını belirten Yerlikaya, bunlardan 13'ünün adam öldürme, 342'sinin hırsızlık, 239'unun yaralama, 43'ünün cinsel suçlar, 54'ünün yağma, 148'inin dolandırıcılık, 90'ının uyuşturucu ticareti, 9'unun silahlı terör örgütüne üye olma, 2'sinin FETÖ/PDY'ye üye olmak ve 94'ünün diğer suçlardan aranmasının bulunduğunu kaydetti.

Bakan Yerlikaya, "Operasyonları yöneten valilerimizi, kaymakamlarımızı, il jandarma komutanlarımızı, il emniyet müdürlerimizi, sahil güvenliğimizi ve operasyonlara katılan polislerimizi, jandarmalarımızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin." ifadelerini kullandı.

..ilgili haber

Kars’ta da haklarında çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan 10 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

KARS'TA ARANAN 10 KİŞİ YAKALANDI

Gözaltına alınan 10 kişiden haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Kars Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve aranan hükümlülerin yakalanması için devam eden çalışmalar kapsamında, ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak’ suçundan 4 yıl 2 ay cezası bulunan B.K, ‘basit yaralama’ suçundan 3 ay 10 gün hapis cezası olan N.O, ‘hırsızlık’ suçundan 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası bulunan K.F.S ile ‘basit yaralama’ suçundan 6 ay 22 gün hapis cezası olan M.A. düzenlenen operasyonla yakalandı.

kars-001.jpg

Emniyetteki işlemlerinin ardından hükümlülerin cezaevine teslim edildiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.