1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. HDP’li Ayhan Gezici, Milletvekilliği Aday Adaylığını Açıkladı
8. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması Başlıyor

8. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması Başlıyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı’nın, Denizbank sponsorluğunda düzenlediği Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması başlıyor.

A+A-

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı’nın, Denizbank sponsorluğunda düzenlediği Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması başlıyor.

2009’dan bu yana düzenlenmekte olan ve bu yıl 8. kez düzenlenecek yarışmada, toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesi amaçlanıyor.

Toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesini amaçlayan "8. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması", Genel, Çiftçi, Öğrenci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çalışanları, Deniz Bank Çalışanları ve Tematik kategori olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleşiyor. Tematik kategori, 2016 yılında Türkiye’de ilk defa düzenlenecek olan EXPO 2016 Antalya’nın da teması olan "Gelecek Nesiller için Yeşil Bir Dünya - Çiçek ve Çocuk" olarak belirlendi.

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, “Bakanlığımız tarafından bu yıl 8. düzenlenen "Tarım ve İnsan" fotoğraf yarışması, fotoğraflarla Türk tarımını, yetiştiricilerimize, tüketicilerimize nasıl anlatabiliriz? Türk tarımını bir farkındalık oluşturarak nasıl güncel hale getirip, biraz daha kanıksatma ortamı yaratabiliriz amacıyla hazırlanan bir projedir. Çünkü ülkemiz farklı kültürleri barındıran ve farklı coğrafi özelliklere sahip bir ülkedir. Ülkemiz tarım kültürünün fotoğraflarla yaygınlaşması ve tarım kültürümüzün gelişiminde etkili bu yarışma da İlimizde yer almalıdır. İlimiz kompozisyon açısından katılımcılara eşsiz kareler sunacak potansiyele fazlasıyla sahipken gönlümden geçen bu yıl ilimizden bir ve birden çok karenin dereceye girmesidir. Bu vesileyle ilimizde fotoğrafa gönül veren herkesi Bakanlığımızın düzenlemiş olduğu yarışmaya katılmaya davet ediyorum” dedi.

Yarışmaya başvurular 12.04. 2016 tarihinde başlamıştı. Başvurular, 02.09.2016 tarihinde sona erecek. Yarışma sonuçları 17.10.2016 tarihinde www.tariminsan.com, www.tarim.gov.tr, www.tarimtv.gov.tr adreslerinden ve yarışmaya ait sosyal medya kanallarından duyurulacak.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri düzenlenecek bir törenle takdim edilecek. Yarışmada dereceye giren eserlere toplam 50 bin TL tutarında Deniz Bank hediye çeki verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler