7. Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi

7. Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi

Kars’ta 7. Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren eserlerinde bulunduğu resim sergisi açıldı

A+A-

Kars’ta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 7. Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren eserlerinde bulunduğu resim sergisi açıldı.

Her yıl geleneksel olarak ülke çapında ve farklı kategorilerde düzenlenen fotoğraf yarışmasına olan ilgi her yıl giderek artıyor. Bakanlık tarafından tarıma olan ilgiyi artırmak, toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığı geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren fotoğraflar, 5 gün süreyle halkımıza sergilenecek.

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Düzgün, “Bu yıl 7. düzenlenen, bakanlığımız tarafından çeşitli ödüllerle ödüllendirilen ve bugün de elimizde 60 fotoğrafla açacağımız bu sergide ilimizden 1 adet fotoğraf yer almaktadır.7. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışmasına bu yıl 401 katılımcı 1827 eserle katıldı, değerlendirmeye alınan 739 eserden 17 eser ödül, 156 eser ise sergileme ve albüm çalışması için seçildi” dedi.

Sergiyi 5 gün süreyle Karslıların beğenisine açmış durumdayız diyen Düzgün, “Malumunuz Türkiye’de tarımla haşır neşir olmayan insan yok denecek durumda. Bizzat tarımla iştigal eden belki yüzde 30’larda, bu Kars’ta yüzde 50-60’lara ulaşmakta ama dolaylı olarak tüketimde bulunan insanlarımızın tamamını da tarımın içerisinde olarak görüyoruz. İşte bu tüketime sunulan gıdaların nasıl hazırlandığını, hangi merhalelerden nasıl meşakkatli ellerden geçtiğini ve annelerimizin, kardeşlerimizin, çalışanlarımızın o hünerli ellerinde nasıl işlenip sofralarımıza geldiğini gösterme adına güzel bir seyir olduğu kanaatindeyim” diye konuştu.

Karslıların, tüketicilerin ve tarımın içerisinde bulunan tüm paydaşların sergiyi gezmelerini tavsiye ettiğini ifade eden Hüzeyin Düzgün, “Çünkü ülkemiz farklı kültürleri barındıran ve farklı coğrafi özelliklere sahip bir ülkedir. Bu resimlerle ülkemizin sahip olduğu o farklı coğrafyaların bir şekilde içine giriyor, bizler de yaşıyoruz. Hatta gezen insanlardan aldığım yorumları paylaşacak olursam, herkes fotoğrafların içerisinde kendilerini gördüklerini ifade ediyorlar. Ben de, benim annem de, büyük annem, büyük babam da bunları yapardı yorumlarıyla sıklıkla karşılaşıyoruz. Bu da bizi oldukça memnun ediyor ve bu sayede bakanlığımız tarafından yapılan bu projenin arzu edilen tadı verdiğini gözler önüne çıkarmış oluyor. Bizler bu fotoğraf sergisinin ülkemiz tarım kültürünün fotoğraflarla yaygınlaşması ve tarım kültürümüzün gelişiminde etkili olmasını beklemekteyiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler