1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. 16 yılda 20 milyon İcra Dosyası
16 yılda 20 milyon İcra Dosyası

16 yılda 20 milyon İcra Dosyası

2002'de 8 milyon olan icra dosyası sayısının 20 milyona çıktığı açıklandı...

A+A-

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, dün Ankara Adliyesi İcra Mahkemeleri önünde bir basın toplantısı düzenleyerek, ekonomik sorunlar nedeniyle icralık olanların hızla arttığını açıkladı. Son 16 yılın icra dosyası verilerini açıklayan CHP’li Tekin, “AKP iktidara geldiğinde, 2002’de icra dosyası sayısı sadece 8 milyondu. 2016’da 13 milyon 500 bine çıktı. Bugün ise neredeyse 20 milyona ulaştı” dedi.

’20 MİLYON İCRA DOSYASIYLA EKONOMİ SÜRDÜRÜLEMEZ’

20 milyon icra dosyası olan bir ülkede ekonominin sürdürülemez olduğunu belirten Tekin, icra borcu sebebiyle başta İstanbul olmak üzere 7 büyükşehirde her gün intihar eden onlarca yurttaş olduğuna dikkat çekti.

‘HER GÜN 7 BİN OCAK SÖNÜYOR’

 “İstisnasız her gün 7 bin tane icra dosyası açılıyor, her gün 7 bin ocak sönüyor” diyen CHP’li vekil, açıklamayı adliyenin önünde yapmasının nedeninin ise şöyle açıkladı: “Arkamızda saray ve ekonomi kurmayları, solda AKP Genel Merkezi, sağda CHP Genel Merkezi, biraz ileride TOBB, Ankara Ticaret Odası ve Sanayi Odası’nı görebiliyorsunuz. Bütün bu merkezin ortasında ise bir icra dairesi var. Burası hem başkentin hem 86 milyon yurttaşımızın kalbi. Ama bu icra dairesinin içindeki manzara içler acısı.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.