1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Camii de Patlama Meydana GELDİ
Zarok TV Yeniden Yayına Başladı

Zarok TV Yeniden Yayına Başladı

Kürtçe çocuk kanalı Zarok TV 9 Aralık'ta yeni yayın hayatına başladı.

A+A-

KHK kararı ile 28 Eylül'de kapatılan Kürtçe çocuk kanalı Zarok TV 9 Aralık'ta yeni yayın hayatına başladı. Zarok TV'nin genel yayın yönetmeni Dilek Demiral, kapatma kararının yanlışlıkla verilmiş bir karar olduğunu bildiklerini belirterek, kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi. 
Türkiye'nin ilk Kürtçe çocuk çizgi film kanalı olan Zarok TV 21 Mart 2015'te yayın hayatına başlamıştı. Büyük ilgi gören Zarok TV 28 Eylül'de çıkarılan Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile kapatılan muhalif televizyon kanalları arasında yer aldı. Başbakanlığın emriyle 28 Eylül'de Kürtçe veya muhalif çizgide yayın yapan 12 TV kanalı ve 11 radyo kapatılmıştı. Çıkarılan KHK'de, "Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine aidiyeti veya iltisakı ya da bunlarla irtibatı olan özel radyo ve televizyon kuruluşları ile gazete dergi, yayın evi ve dağıtım kanalları, ilgili bakan tarafından oluşturulacak komisyonun teklifi üzerine ilgili bakan onayı ile kapatılır" ifadesi yer almıştı. 

Yaklaşık 3 aydır kapalı kalan Zarok Tv, yoğun tepkiler üzerine lisansı iptal edilmedi. 9 Aralık'ta yeni yayın dönemine başladığını kendi sosyal medya hesaplarından duyuran Zarok TV, Kürtçe, "Çocuklar televizyonunuz kutlu olsun" mesajı vermişti. 
'ALINAN KARARLA HATADAN DÖNÜLMÜŞ OLDU'
Zarok TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Dilek Demiral, 9 Aralık itibariyle yayına başladıklarını belirterek, kapatma kararının yanlışlıkla verilmiş bir karar olduğunu bildiklerini aktardı. Zarok TV'ye verilen karar için ulaşılabilecek bütün herkese ulaşmaya çalıştıklarını dile getiren Demiral, "Yanlış karardan geri dönülmesi için herkesin elinden geleni yapması gerektiği yönünde taleplerimizi ilettik. Kendimizi ve televizyonumuzu anlattık ve sonuçta alınan kararla hatadan dönülmüş oldu. Her zaman söylediğimiz gibi bizim tek yaptığımız şey Kürtçe yayın yapmak. Onun dışında bizim herhangi bize kapatılma gerekçesi olarak gösterilen Milli Güvenliği tehdit gibi bir durumuz söz konusu değil. Bu süre içresinde başta izleyicilerimiz olmak üzere bize her türlü desteği sunan tüm kesimlere teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz" şeklinde konuştu. 
'DAHA KALİTELİ PROGRAMLARLA YAYINIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ'
İzleyicilerinin desteğinin kendileri için çok önemli ve anlamlı olduğunu vurgulayan Demiral, "İzleyicilerimizin vermiş olduğu desteğin birçok şeyi değiştirdiğine inanıyoruz. Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Yeni program ve çizgi filmlerle daha kaliteli ve daha nitelikli programlarla yayınımızı sürdüreceğiz. Biz zaten hiç durmadık kapalıyken de çalışmalarımızı bir şekilde devam ettirdik. Her mekânı kendimiz için çalışma yeri haline getirdik. Artık kendi çatımız altında çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.


Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.