1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Kılıçdaroğlu: 3 Terör Örgütüne Destek Verdiler
Yüksel Avşarla Dayanışma MİTİNGİ

Yüksel Avşar'la Dayanışma MİTİNGİ

Ardahan'ın Göle İlçesi'nde Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Adayı Yüksel Avşar için düzenlenen mitinge kadın adayların dayanışması damgasını vurdu.

A+A-

Ardahan'ın Göle İlçesi'nde Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Adayı Yüksel Avşar için düzenlenen mitinge kadın adayların dayanışması damgasını vurdu. Iğdır Adayı Pervin Buldan, Kars Adayı Mülkiye Birtane, Yüksel ile dayanışmak amacıyla mitinge katıldı.

BDP Ardahan İl Örgütü, seçimlere 3 gün kala Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Ardahan Bağımsız Milletvekili Adayı Yüksel Avşar için miting düzenledi. Mitinge bloğun Kars Adayı Mülkiye Birtane ile Iğdır Adayı Pervin Buldan da destek verdi. Ardahan'daki Avşar'ın seçim bürosu önünde bir araya gelen yüzlerce araçlık konvoy, buradan Göle İlçesi'ne bağlı 22 köyden oluşan Hoçvan bölgesine hareket etti. Burada köylerde turlayan konvoy, köy sakinlerinin zafer işaretleri ile karşılandı. Demirkapı mevkiinde bekleyen Buldan ve Birtane'yi yanlarına alan konvoy, Göle'ye doğru hareket etti. İlçe merkezinde yüzlerce araçtan oluşan konvoyla adeta gövde gösterisi yapan kitle, şehir turunun ardından miting alanına geçti. Miting alanında "Bijî Serok Apo", "Şehîd namirin" sloganları ile karşılanan Avşar, Buldan, Birtane, mitinge katılanları toplu olarak selamladı.

Ardından mitingin ilk konuşmasını yapan Avşar, sözlerine AKP hükümetine yüklenerek başladı. Ardahan'ın 80 yıldır ihmal edildiğini ifade eden Avşar, belediyelerin de merkezi iktidarlar gibi davrandığını ifade etti. AKP'nin bu seçimde de hikayesinin olduğunu kaydeden Avşar, "Kömür, makarna, para işine gelmeyenlere de cezaevi gözüküyor. Bizim yaklaşık 3 bin üyemiz bilindiği gibi tutuklandı" dedi. Halkın makarnaya kömüre ihtiyacı olmadığını söyleyen Avşar, "Size verilenleri de almamazlık etmeyin. Çünkü onlar sizin vergilerinizle alınan paralarla sizden oy almak için size veriliyor. Alın ama oyunuzu da onlara vermeyin" dedi. Sözleri sık sık "Hırsız AKP" sloganı ile kesilen Avşar, AKP'nin bastığı kitapçıkta çağdaş demokratik anlayışı benimsediğinin ifade edildiğini belirterek, yapılan tutuklamaları, dağıtılan yardımları ve AKP'nin kendi yandaşlarına çıkar sağlamasının çağdaş demokratik anlayışla ilgisinin olmadığını söyledi. Avşar, Ardahanlılardan kendisine değil, kendilerine oy vermelerini istedi. Avşar, "Kendinize vereceğiniz oylar, özgürlüğünüze vereceğiniz oylardır" diyerek konuşmasını "Avşar" tezahüratları arsında noktaladı.

Ardından konuşan bloğun Iğdır Adayı Pervin Buldan, gördüğü coşku karşısında, "Ardahan kararını vermiş. Ardahan halkı artık Parlamento'da temsiliyetini istiyor. Sayın Yüksel Avşar'ı milletvekili olarak seçecek" diye konuşmasına başladı. Kürt halkının artık acı çekmek, bedel ödemek, gözyaşı dökmek ve evlatlarını yitirmek istemediğine dikkat çeken Buldan, "Bunun da tek bir yolu var. Bunun yolu 12 Haziran'da Pazar günü sandık başında vereceğiniz oylara bağlı. Biz şunu çok açık ifade ediyoruz. Pazar günü halkımız kendisine oyunu verecek. Halkımız artık bu coğrafyada savaşın yaşanmasını istemiyor. Artık hukukun gelmesini istiyor. Halkımız artık 12 Haziran'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan hesap sorma günü olduğunu biliyor" diye konuştu.

AKP'nin savaş hükümeti olduğunu ifade eden Buldan, "Hepiniz görüyorsunuz. Hepiniz takip ediyorsunuz. TBMM'de 20 milletvekilinin vermiş olduğu barış mücadelesiyle, AKP'lilerin verdiği mücadelesini hepiniz izliyorsunuz. Evet bugün Türkiye'de yaşanan bütün sıkıntıların, yaşanan bütün olumsuzlukların altında AKP'li milletvekillerinin imzası var. Siyasi operasyonlarla, askeri operasyonlarla, Kürt sorununu çözmeye çalışan bir zihniyet var. Oysa Türkiye'de yaşanan Kürt sorununun, demokratik yollarla çözümü için ve bu ülkeye barışın gelebilmesi için mücadele ediyoruz. Onlar barış için özgürlük için, demokrasi için kıllarını bile kıpırdatmadılar. Çıkan askeri, siyasi operasyonlar ile tezkerelerin altına imza attılar. AKP'li vekiller savaş kararının altına imza atan vekillerdir" diye konuştu.

Buldan'ın konuşmasının ardından bloğun Kars Adayı Mülkiye Birtane konuştu. Birtane, yıllardır Kürtler üzerinde zulüm ve zorbalık oluğunu belirterek, Kürtlerin bu seçimde zulüm ve zorbalığın devamını ya da özgürlükten yana tercihlerini yapacaklarını söyledi. AKP, CHP ve MHP'nin aynı kirli siyasetlerin ürünü olduğunu ifade eden Birtane, Kürt tarihinde, Dersim, Maraş katliamlarında CHP'nin iktidar olduğunu, Madımak Oteli Katliamı'nda CHP'nin iktidar ortağı olduğunu hatırlattı. Bu dönemden sonra artık hangi parti olursa olsun Kürtlerin oylarını artık alamayacağını söyleyen Birtane, "Çünkü hiç birinin diğerinden farkı yok" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Denbêj Kazo'nun stranları eşliğinde eğlenen Ardahanlılar, halaylar çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.