1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Diyarbakır’ın İkiz Kuleleri Tıraşlanıyor
Yüksekova’da Belediye Göç Birimi Oluşturdu

Yüksekova’da Belediye Göç Birimi Oluşturdu

Hakkari, Yüksekova’da 13 Mart’ta başlayan sokağa çıkma yasağının ardından süren operasyonlarda ilçede patlamalar gerçekleşti, evlerin üzerinden duman yükseliyor.

A+A-

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasağı 27. gününde. Bugünkü operasyon sonucunda ilçedeki birçok bölgeden dumanlar yükseldiği görüldü.

Yüksekova Haber’in haberine göre, Dize, Kışla, Orman, Mezarlık ve Cumhuriyet mahallelerine top atışı yapıldı. İlçedeki birçok bina yıkıldı ya da hasar gördü.

Haberde ilçede patlama ve çatışma seslerinin yankılandığı belirtildi.

İlçeye bugün de askeri sevkiyat yapıldı. Van yönünden 30’a yakın ‘kirpi’ denilen askeri araç Yüksekova’ya götürüldü.

Doğan Haber Ajansının haberine göre de ilçede gece boyunca patlama sesleri yankılandı.

Genelkurmay’dan açıklama

Genelkurmayın'ın dün yaptığı son açıklamasına göre ilçede toplam 135 PKK'li öldürüldü, 197 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Yüksekova'nın Dize, Kışla, Orman, Mezarlık ve Yeşildere Mahalleleri'nde operasyon sürüyor.

Van’da Yüksekovalılar için “göç birimi”

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süren yasak ve çatışmalar nedeniyle Van'ın Başkale ilçesine göç etmek zorunda kalan ailelerle dayanışma amacıyla belediye bünyesinde "Göç Birimi" kuruldu.

Yaklaşık 500 aileyi tespit eden birim, gıda ve ev malzemesi yardımında bulundu.

Belediye Göç Birimi adına Dicle Haber Ajansına açıklama yapan Belediye Meclis Üyesi Nazime Abi, Başkale Belediyesi'nin Yüksekovalı ailelerle dayanışmak amacıyla oluşturduğu birimin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi:

“Dayanışma çalışmalarımız ev, ev tespitler yapılarak devam ediyor. Ailelerimize öncelikli olarak gıda ve ev malzemesi yardımında bulunduk. İlçe merkezinde şuana kadar 121 aile tespit edilerek yardımda bulunulmuştur. Köylerimizde de 400'e yakın ailemize ulaştık ve ihtiyaçları doğrultusunda yardımlarımız oldu.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.