Yüksekdağ: “Darbe Kimden Gelirse Gelsin Kötüdür”

Yüksekdağ: “Darbe Kimden Gelirse Gelsin Kötüdür”

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, Kadıköy İskele Meydanı’nda düzenlenen "Darbeye Karşı Özgürlüğümüzü Savunuyoruz” mitingine katıldı.

A+A-

Kadınlar, darbelere karşı özgürlüklerini savunmak için bugün İstanbul’da Kadıköy’de buluştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Kadın Meclisi, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisi ve Kongreya Jinên Azad / Özgür Kadın Kongresi (KJA) çağrısıyla düzenlenen buluşmaya HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP milletvekilleri Pervin Buldan ile Hüda Kaya da katıldı.

“Darbelere karşı özgürlüğümüzü savunuyoruz" pankartı açan kadınlar, "Darbelere karşı sokağa eyleme özgürleşmeye" ve "Dünya kadın mücadelesiyle değişecek" dövizleri taşıdı.

Kadınlar Menbic/Rojava’da IŞİD’e karşı Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) cephesinde savaşırken yaşamını yitiren Eylem Ataş’ın cenazesinin Türkiye’ye getirilmesi gerektiğini de vurguladı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da eylemde bir konuşma yaptı:

“Bugün Türkiye'de darbelere karşı en tutarlı mücadeleyi yürütecek toplumsal kesim kadınlardır. Şiddet erkektir, değerli kadınlar bunu en iyi siz bilirsiniz. Darbe erkektir, savaş erkektir. Bu topraklara ve dünyanın sayısız coğrafyasına savaşı dayatanlar, darbe yapanlar, sıkıyönetim ve OHAL uygulamalarından medet umanlar erkektir; hepsi erkek siyaset masalarında, karargahlarında planlanır. Ama bizlerin önünde ve özleminde daima özgür, eşit, adil bir yaşam vardır.

“Darbeciler de siyasi iktidar da öldürerek iktidar olabileceklerini düşündüler. Farklı bir seçenek var; yaşam ve demokrasi!

“Alevi, Snni, mütedeyyin, laik, bütün kadınlarla el ele verip demokratik siyasetin önünü açacağız. Kadıköy’de irademizi ortaya koyduk. Ama daha yeni başladık. Darbenin rüzgarında savrulmayacak, OHAL'in eklentisi olmayacağız.

“Tanklar Başbakanlık konutunun önüne gelince yönü ve varlığını sorgulamaya başladılar. Ama tankların yönü en başta sorunluydu. Darbe sadece kendine yöneldiğinde karşısında durulmaz! Darbe kimden gelirse gelsin kötüdür, karşısında yek vücut olmak gerekir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.