1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kayyumun Diyarbakır Belediyesi'nde İlk Günü
YSK, ‘Muhalefetin İtirazları’nı Reddetti

YSK, ‘Muhalefetin İtirazları’nı Reddetti

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), milletvekili adayı olan bakanların istifa etmesine gerek olmadığına karar verdi.

A+A-

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), milletvekili adayı olan bakanların istifa etmesine gerek olmadığına karar verdi.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; muhalefet partilerinin, 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili adayı olan bakanların istifa etmesi gerektiği, istifa etmemeleri halinde adaylıklarının kabul edilmemesi yönündeki başvurularını değerlendiren YSK karara vardı.

YSK, BAŞVURUYU REDDETTİ 

Kararda, bakanların atanma usullerinin farklı olması ve Meclis'te yemin etmeleri nedeniyle kamu görevlisi sayılamayacakları vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanı sıra kabinede yer alan 16 bakan AKP listelerinden milletvekili adayı olmuştu.

...ilgili haber

MİLLET İTTİFAKI ADI KULLANILMAYACAK

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP ve İYİ Parti'nin 'fermuar modeli' ile seçimlere girme kararı aldığı 16 ilde, "Millet İttifakı" adının kullanılamayacağına karar verdi.

16 İLDE ADAY GÖSTEREN PARTİNİN LOGOSU OLACAK 

YSK, 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, 16 ilde fermuar modeli ile seçime girme kararı alan Millet İttifakı'nın, ittifaka dahil partilerden tekinin seçime girdiği yerlerde de parti logosu üstünde ittifak isminin yer alması talebiyle yaptığı başvuruyu reddetti.

CHP'nin YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu ile İYİ Partinin YSK Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, YSK'ye başvuru yaptı.

"Millet İttifakı" protokolünün kabulü sonrasında toplam 16 ilin 9'unda CHP'nin, 7 ilde ise İYİ Partinin tek başına seçime girdiği hatırlatılan başvuruda, "partiler arası ittifakın devamında herhangi bir tereddüt olmadığı, bu haliyle ittifaka dahil partilerden birinin tek başına seçime girdiği yerlerde de parti logosu üstünde ittifak isminin yer alması" istendi.

Başvuruyu ele alan YSK, talebi oy çokluğuyla reddetti. Çoğunluğun kararına, YSK Başkanı Ahmet Yener ile üç üyenin karşı oy kullandığı öğrenildi.

HANGİ İLLER / Millet İttifakı seçmenleri 14 Mayıs'ta; Çorum, Düzce, Batman, Van, Bartın, Adıyaman, Çankırı, Amasya ve Hakkari'de sadece CHP logosunu; Gümüşhane, Bayburt, Aksaray, Yozgat, Muş, Bitlis, Erzurum illerinde ise sadece İYİ Parti logosunu görecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.