1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Turistik Doğu Ekspresi'ne Alternatif... Trenler İlk Seferlerine Hazırlanıyor
Yolu Van’a Düşenlerin Gezmesi Gereken Yerler ve Kalabileceği Oteller

Yolu Van’a Düşenlerin Gezmesi Gereken Yerler ve Kalabileceği Oteller

Dünyada yaşanan en eski şehirler arasında yer alan Van, sadece tarihe ışık tutmanın yanı sıra eşsiz doğa güzellikleri ile de ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor.

A+A-

Dünyada yaşanan en eski şehirler arasında yer alan Van, sadece tarihe ışık tutmanın yanı sıra eşsiz doğa güzellikleri ile de ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor.

Farklı medeniyetlere ev sahipliği yağmış bu kentte, farklı dönemlere ait eserler yer alırken aynı zaman da Van Gölü’nde tekne gezintisi yaparak farklı duygular yaşayabilirsiniz. Özellikle mutfak kültürünün oldukça lezzetli ve çeşitliliğiyle de eşsiz lezzetleri tadabilir, su sporları ve doğa sporları yaparak keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

Tüm dünyaya ün salmayı başarmış bir gözü mavi, bir gözü yeşil kedileri görmeden Van ziyaretinizi bitirmeyin. Geçmiş dönemlerde Urartu’ya başkent olmuş, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorlukları döneminde önemli konumlarda yer alan Van şehrini ziyaret etmek için 3 gün ayırmanız doyasıya tatil keyfini sizlere sunacaktır.

VAN'DA GEZİLECEK YERLER

  • Van Kalesi: Milattan Önce 9. Yüzyılın ortalarında 1. Urartu Kralı Sarduri tarafından inşa ettirilen Van Kalesi, Van şehrinin sembolü haline gelmiştir. Şehir merkezine 5 kilometre mesafede olan Van Kalesi, Urartu Devleti’ne Tuşba ismiyle uzun yıllar boyunca başkentlik yapmıştır. Van kalesi sarp kayalıkların üzerine kurulmuş olsa da günümüze kadar ayakta durmayı başarmış Van şehrinin gezilecek en güzel yerleri arasındadır.
  • Çavuştepe Kalesi: Van şehir merkezine 25 kilometrelik mesafede olan Çavuştepe Kalesi, Milattan önce 764 yılında 2. Sarduri tarafından inşa ettirilmiştir. İki kaleden oluşan bu kale, 1960’lı yıllarda başlayan kazı çalışmaları günümüzde halen devam etmektedir. İçerisinde ise İrmuşini tapınağı, saray binaları ve sarnıç bulunmaktadır.
  • Van Gölü: Van ve Bitlis kentleri arasında yer alan volkanik set gölüdür. Büyüklüğü sebebiyle denizi anımsatan yapısı nedeniyle uçak seyahati sırasında göl yerine deniz olarak benzetmeniz oldukça muhtemel. Ayrıca Türkiye’nin en büyük gölü olarak da anılmaktadır. Van’da deniz ihtiyacının fazlasıyla karşılanmasını sağlaması nedeniyle yaz aylarındaki sıcak günlerden bunalan insanların serinlemek istediği eşsiz bir bölge.
  • Van Kedi Evi: Van kentini ziyaret edenlerin görmesi gereken en özel alanlardan bir tanesidir. Van kedilerinin nesillerinin korunması amacıyla inşa edilen Van Kedi Evi, içerisinden birbirinden farklı ve oldukça sevimli Van Kedilerini görmeniz mümkün. Van kedileri erkek ve dişi olmak üzere iki farklı odalarda tutulmaktadır. Van kedi evini ziyaret etmek isteyenlerin giriş ücretleri ise sadece 2 Türk Lirası vermektedir.
  • Yedi Kilise: Van’da gezilecek en önemli yerler arasında tarihe ışık tutan Yedi Kilise de vardır. Erek Dağı’nın yamaçlarına yapılan bu kilise, Yukarı Bakraçlı köyünde yer alır ve Ermeni manastırı olarak da bilinmektedir. 8. Yüzyılda inşa edilen bu kilisenin kubbesi günümüze kadar gelmeyi başarmış önemli tarihi eserler arasındadır.

VAN'DA KALINACAK EN İYİ OTELLER

Van şehrini ziyaret etmek isteyenlerin en dikkat ettiği noktalardan bir tanesi de konaklayabilecekleri otellerdir. Bu yüzden oldukça rahat edebilmeniz için Van otelleri listesini hazırlayarak tatiliniz ve iş seyahatleriniz de Van’da kalınabilecek en iyi otelleri sizin için hazırladık.

  • Elite World Van Otel: Van şehir merkezinde yer alan otel, tatilinizde yorgunluğunuzu atabileceğiniz en iyi otellerden bir tanesi. Yöresel lezzetleriyle müşterilerine hizmet sunmasının yanı sıra Van şehrini kolaylıkla seyredebileceğiniz bir konumdadır. Oda ve kahvaltı seçeneklerinin yanı sıra 24 saat oda servisi imkânı sunan Elite World Otel’de kapalı havuz, spa, sauna ve hamam gibi özellikleri de içinde barındırıyor.
  • Double Tree By Hilton Hotel Van: Konumu itibariyle şehir merkezine 21 kilometre, otogara 9 kilometre ve Hava alanına 5 kilometre mesafede olan bu tesis Van seyahatiniz için en ideal otellerden bir tanesidir. Hem aileniz hem de çocuklu ailelerin rahatlıkla konaklayabileceği bu tesiste açık ve kapalı yüzme havuzunun yanı sıra spor yapmanız için Fitness alanı bulunuyor. Daha fazla bilgi için https://gezinomi.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

van.jpg

van-001.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.