1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Cizre ve Yüksekova İl Oluyor
Yıldırım'dan Abdullah Gül Açıklaması

Yıldırım'dan Abdullah Gül Açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, televizyonların ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım, televizyonların ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, 24 Haziran seçimlerinde olası adaylığı ve yarın yapacağı açıklaması sorulan Binali Yıldırım, “Bize ne ya. Biz işimize bakalım. Abdullah Bey, aday olacaksa olur, olmayacaksa olmaz. Memleketin gündemini bu kadar işgal etmeye hakkı var mı kimsenin? Adaysa buyurur çıkar. Milletin işi gücü var” şeklinde yanıt verdi.

Daha önce Gül’ün adaylığı hakkında açıklama yaptığını hatırlatan Yıldırım, “O değerlendirmelerin bugün de geçerlidir. Abdullah Bey, bizim ailenin içindeki bir arkadaşımız. Parti ona bütün makamları verdi. Yeni vereceği bir şey yok, bundan sonrası tekrara giriyor” dedi.

‘ERDOĞAN, GÜL SEÇİLİRKEN FEDAKARLIK YAPTI’

Gündemde yer alan iddialarla ilgili Abdullah Gül’ün nasıl bir tavır göstermesini bekledikleri sorulan Yıldırım, şunları söyledi:

“Abdullah Bey’in başından beri gelip ‘Ben partimin emrindeyim, görevim bitti, bana partim ne görev veriyorsa hazırım’ demesini beklerdim. AK Parti’de gelenek böyledir. O dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, hiçbir faninin yapamayacağı bir işi yaptı. Rahatlıkla geçeceği bir makama ‘Yok, ben partimi bırakmam, partim daha önemli, Abdullah Bey olsun’ diyerek büyük bir fedakarlık yaptı. Arkadaşlarımızın ‘Sen geç’ demelerine rağmen bunu yaptı bu fedakarlığı. Bugün onları hatırlama günüdür ama bence başka bir yere savruldu gitti.”

‘ZORLAMA İLE SİYASET İNŞA EDİLEMEZ’

Gül’ün adaylığı arayışının “proje” olduğu açıklaması olduğu açıklaması hatırlatılan Başbakan Yıldırım, “Proje dediğimiz şey doğal şartları içerisinde gerçekleşmeyen bir dayatmadır. Mesala PYD/YPG oluşumu bir projedir. Arkasında bildiğimiz bir ülke var. Muhalefet bir önceki seçimdekine benzer bir inisiyatif peşine düştüler ama olmadı, olamaz. Zorlama ile siyaset inşa edilemez” diye konuştu.

‘PARTİ BAŞKANLARI RİSK ALMALI’

“Olmamasının nedeni sizce ne?” sorusu yöneltilen Yıldırım, şu yanıtı verdi: “Çünkü hiçbir geçmişi, altyapısı yok. Seçim zamanı birden bire telaşla partiler birbirlerine koşuşturuyorlar. Hepsinin kafasında başka bir şey var. Nitekim partinin birinin genel başkanı ‘Kusura bakmayın, ben kimse için fedakarlık yapamam’ dedi. Bence bu anlaşılabilir bir şey. Eğer Türkiye’de siyaset uzun soluklu olacaksa parti başkanları gerekli riski almalı. Siyasette, seçimde garanti olur mu? Garanti peşinde koştuğunuz zaman da olmuyor.”

‘SEÇİMDE HİÇBİR ŞEY GARANTİ DEĞİL’

“İlk turda seçim garanti mi?” sorusuna Binali Yıldırım, “Hiçbir şey garanti olmaz. Seçimin her zaman kendi şartları içinde avantajları da vardır, riskleri de vardır ama biz rahatız. Biz seçime her an hazır bir partiyiz” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.