1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Görmez, Giresun’da Kur’an Kursu Açılışı Yaptı
Yeşil Pasaport Uyarısı, 'Limit Aşıldı’

Yeşil Pasaport Uyarısı, 'Limit Aşıldı’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeşil pasaportta dünyanın tahsis ettiği bir miktar olduğunu belirterek, Türkiye'de bu limitin aşıldığını söyledi.

A+A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakırköy İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndaki seçim toplantısında yaptığı konuşmada, yeşil pasaport uyarısında bulundu.

Böyle devam edilmesi halinde bütün yeşil pasaportların hususi pasaportlara dönebileceğini belirten Soylu, bu konuda Dışişleri Bakanlığı'nın sürekli olarak dikkatinin çekildiğini söyledi. 

Soylu, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu: "Yeşil pasaport Türkiye'nin dış dünyayla münasebetlerinde, özellikle ihracat alanında, diplomatik ziyaretlerde, kurumların ziyaretlerinde elimizi çok güçlendiren bir süreçtir. Ve bu yeşil pasaportun da belli bir miktarı var. Yani dünyanın bize tahsis ettiği belli bir miktar var. Biz bu miktarı aşmak üzereyiz. Yani aştık da diyebiliriz aslında. Bu konuda Dışişleri Bakanlığımız sürekli olarak tenkit edilmektedir, bunu aşıyorsunuz diye. Allah muhafaza şöyle bir durumla karşı karşıya kalabiliriz, bütün yeşil pasaportlar hususi pasaportlara dönebilir."

YEŞİL PASAPORT / Belirli koşulları karşılayan devlet memuru, sporcu, iş insanları ve avukatlara verilen yeşil pasaport, yurt dışı seyahatlerde ayrıcalık sağlayan bir pasaport türüdür. Yeşil renkli bir kapağa sahip olduğu için 'yeşil pasaport' olarak adlandırılır. Yeşil pasaport sayesinde normal şartlarda girişte vize isteyen pek çok ülkeye vizesiz seyahat edilebilir veya kapıda ya da online vize uygulamalarından faydalanılabilir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.