Yeni Şafak, Kars Belediyesi’ni Hedef Aldı

Yeni Şafak, Kars Belediyesi’ni Hedef Aldı

Yeni Şafak gazetesi, “Kars Belediyesi’nde tuhaf işler: HDP’li belediye PKK’ya böyle para aktarıyor” başlıklı haberiyle belediyeyi ve Ayhan Bilgen'i hedef aldı.

A+A-

Yeni Şafak gazetesi, “Kars Belediyesi’nde tuhaf işler: HDP’li belediye PKK’ya böyle para aktarıyor” başlığıyla yayımladığı “haberle” Kars Belediyesi ve Eş Başkan Ayhan Bilgen’i hedef aldı.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, Covid-19 salgını dolayısıyla yoksullara ulaşmak amacıyla belediyenin desteklediği “Kardeş Aile Kampanyası”nı hedef alan gazete, “HDP’li Kars Belediyesi, öldürülen, yaralanan ya da cezaevinde bulunan PKK’lıların ailesine doğrudan yardım ulaştıramayınca çareyi ‘kardeş aile’ formülünde buldu. Belediye, Almanya merkezli sözde ‘Kürt Kızılayı’na liste gönderiyor, sözde kuruluş da ailelerin örgütten kopmaması için onlara Avrupa’dan bağışçı buluyor” yalanını yazdı.

EŞ BAŞKANLAR: ÇARESİZLİK

Habere tepki gösteren Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen, “İftira ve düzmece senaryolar ile hayır işlerini bile kriminalize etme çaresizliği. Eskiden Yeni Şafak ve bazı muhafazakâr gazeteler imamın keçisi çalındığında ‘İmam keçi çaldı’ diye haber yapılmasından rahatsız olur tepki verirlerdi. Şimdi o rolü kendileri oynamaktan memnunlar” dedi.

Belediye Eş Başkanı Şevin Alaca da “Yerel yönetimlerin görevi nedir, sorusunun cevabını veren, dayanışma ve paylaşmaya en çok ihtiyaç duyulan günlerde çalışmalarımız ve belediyemiz hakkında yalan haber yapma çaresizliği” şeklinde tepki gösterdi.

Kars Belediyesi tarafından bugün Yeni Şafak Gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi. 

Konu hakkında yapılan yazılı açıklamada, “Kurumumuz ve yönetimimiz, geçtiğimiz haftalarda sosyal medya adresleri üzerinden ülkemizde ve şehrimizde yaşanan Covid-19 salgını sürecinde, ihtiyaç sahibi yoksul aile ve haneler ile onlara yardım etmek isteyen kişi ve aileleri buluşturmak adına bir dayanışma çağrısı yapmıştır. Halkımızın kendi aralarında yardımlaşmasına vesile olma amacıyla yapılan duyuru üzerinden günler geçtikten sonra bu sabah itibariyle bahsi geçen dayanışma çalışmasını kamuoyuna farklı maksatlarla yansıtmak isteyerek, bir Kamu Kurumu olan Belediyemiz ve Başkanımız Ayhan Bilgen hakkında yıpratıcı, aslı ve gerçekliği olmayan aynı metin ve haber içeriklerine aynı saatler içinde organize biçimde, bazı ulusal medya kuruluşlarının internet haber sitelerinde ve sosyal medya adreslerinde yer verilmiştir. Özellikle birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bu kritik süreçte yapılmaya çalışılan buluşturma çalışmaları hakkında bizlere ulaşarak kurumumuzdan hiçbir bilgi almadan ve yönetimimizle röportaj yapmadan gazetecilik adı altında, bilinçli karalama ve itibarsızlaştırma çabaları içine giren bu medya kuruluşları ve kişiler hakkında belediye hukuk işleri müdürlüğümüz tarafından gerekli hukuki işlemler başlatılmıştır.” denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler