1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Selma Ergeç Çok Etkileyici Bir Kadın
Yaşasın 1 Mayıs

Yaşasın 1 Mayıs

1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü dolaysıyla birçok kentte işçiler ve emekçiler meydanları doldurdu. 

A+A-

1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü dolaysıyla birçok kentte işçiler ve emekçiler meydanları doldurdu. 
 
Birçok kentte işçiler ve emekçiler, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü dolaysıyla meydanlara çıktı.

1 Mayıs meydanlarını dolduran yüzbinler, taleplerini haykırdı.

1 Mayıs 1886’da Amerika İşçi Sendikaları Konfederasyonu önderliğinde işçiler günde 12 saat, haftada 6 gün olan çalışma takvimine karşı, günlük 8 saatlik çalışma talebiyle iş bıraktılar. Bu önemli kalkışmanın yıl dönümü 1889 yılından beri işçi sınıfının “birlik, mücadele ve dayanışma günü” olarak kutlanıyor.

TAKSİM'DE ABLUKA

1 Mayıs’ta yasaklanan Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ne çıkan tüm sokaklar demir bariyerlerle kapatıldı. 

İstanbul'da Taksim'in yasaklanması nedeniyle bu yıl da 1 Mayıs, Maltepe'de kutlanacak. 

1 Mayıs Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü öncesinde Taksim Meydanı, çevresi ve Gezi Parkı demir bariyerle kapatıldı. Taksime çıkan tüm sokak başlarına yerleştirilen polis ve bariyerlerle geçişler yasaklandı. 

ONBİNLER MALTEPE YE AKIN ETTİ

İstanbul’da, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Diş Hekimleri Birliği (TDB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) öncülüğünde düzenlenen 1 Mayıs mitingi öncesi on binler Maltepe Meydanı’na akın etti. 

KARS

Kars'ta 1 Mayıs, DİSK, KESK, Eğitim Sen, Emek Partisi (EMEP), Türkiye Komünist Partisi (TKP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Sol Parti, Yeşil Sol Parti, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Kars Devrimci 78’liler Derneği, Gelecek Partisi, Genel İş temsilcileri ile yurttaşların katılımıyla kutlandı.

Basın açıklaması olarak planlanan 1 Mayıs etkinliği yoğun katılım nedeniyle davullu zurnalı kutlamaya dönüştü.

Eğitim-Sen Kars Şube Başkanı Hakan Topçu’nun yaptığı açıklamada, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerin anıldı, rant politikalarına dikkat çekildi.

1-mayis-002.jpg

Açıklamada, “Kapitalizmin kar hırsı, iktidarın rant politikaları nedeniyle sonuçları çok çok ağır olan depremde yaşamlarını yitirenleri saygı ile anıyoruz. Doğal bir felaketin insan eliyle son birkaç yüzyılın en büyük trajedilerinden birine dönüşmesine neden olanlar göstermelik açıklamalarla, birkaç tutuklamayla kendilerini işin içinden sıyıramayacaklar. Ant olsun ki, yaşamını yitiren her bir canlının, denetimsizliğin, rant politikalarının yol açtığı yıkımların er ya da geç hesabını soracağız!” denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.