Volkswagen'in Cirosu Dudak Uçuklattı

Volkswagen'in Cirosu Dudak Uçuklattı

Son yıllarda yaşadığı emisyon skandallarına ve ödediği milyarlarca dolarlık cezalara rağmen VW başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor.

A+A-

Son yıllarda yaşadığı emisyon skandallarına ve ödediği milyarlarca dolarlık cezalara rağmen VW başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor. 2016 yılında 10.3 milyon araç satışıyla dünyada en çok otomobil satma unvanını Toyota’nın elinden alan Volkswagen şimdi de cirosuyla ülkeleri geride bıraktı.

2016 yılında 217 milyar 300 milyon Euro’luk ciro yapan Volkswagen grubu, bu ciro ile dünyanın 147 ülkesini geride bıraktığı ortayı çıktı. VW elde ettiği ciroyla da dünya sıralamasında en büyük yedinci büyük şirket oldu. Dünyanın 44 ülkesi Voksvagen’i ciro bakımından geçerken, GSMH en yüksek ülkelerden Lüksemburg, Norveç, İzlanda, İrlanda gibi ülkelerin hepsi ciro bakımından VW’nin gerisinde kaldı. 626 bin çalışanı bulunan Volkswagen grubunda Audi, Volkswagen, Koda, Seat gibi otomobil markalar bulunuyor.

Volkswagen'in Cirosu Dudak Uçuklattı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler