1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta Karla Mücadele Devam Ediyor
VHOnun Yeni Hizmet Binası AÇILDI

VHO'nun Yeni Hizmet Binası AÇILDI

Kars Ardahan Iğdır Veteriner Hekimler Odası (VHO) Başkanlığı yeni hizmet binası açıldı.

A+A-

Kars Ardahan Iğdır Veteriner Hekimler Odası (VHO) Başkanlığı yeni hizmet binası açıldı.
1988 yılında 37 üyenin girişimiyle kurulan VHO’nun ilk defa kiradan kurtulup kendi yerine taşınıyor olması açılışı da değerli kıldı. Kars Valisi Eyüp Tepe’nin de katıldığı açılışta VHO Başkanı Prof. Dr. Yavuz Öztürkler, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özcan Yıldırım, VHO yönetim kurulu ve üyeleri ile vatandaşlar ve gazeteciler de hazır bulundu.

VHO Başkanı Prof. Dr. Yavuz Öztürkler, Eski Belediye İşhanı 1. Kat No: 108 Kars adresinde yapılan açılışta yaptığı konuşmada, “1988 yılında 37 üye ile kurulan odamız göreve geldiğimizde sadece birkaç evraktan ibaret bir oda olarak faaliyetine devam ediyordu. Bir çok sorun ve iş bizi beklemekteydi. 2006 yılında oda yönetimine geldikten sonra odamız şeklen bir kurumdan ibaret olup dış dünyada her hangi bir varlıktan söz etmek zordu. Yönetime gelir gelmez gerek mesleğimiz ve gerekse hayvancılığımızla ilgili sorunları ele alıp bir takım program ve projeler yürüterek neredeyse sıfır noktasında aldığımız bir odayı bölgede ve ulusal düzeyde varlığından söz edilen bir oda haline getirdik. Bölgenin en önemli ekonomik ve potansiyel dinamiği olan hayvancılığımızın sorunlarını mesleğimizin sorunlarıyla ilişkili tutarak, hayvancılığımızın sorunlarına çözüm aramak için uğraştık. Bunun için 2006 yılından beri Kars Ardahan Iğdır ilçe ve köylerinde kar kış demeden köy okullarında ve kahvelerinde, ilçe merkezlerinde teorik ve uygulamalı seminerler düzenledik. 1000 köyde 1000 bin seminer adı altında yürüttüğümüz bu çalışmalar sonucu bölge insanının hayvancılık konusundaki bilinci gözle görülür şekilde arttı. Yerel Televizyonumuzda hayvancılığı bilinçlendirmek amacıyla programlar hazırlayıp sunduk. Hayvancılıkla ilgili sorunlara çareler üretmek için düzenlenen panellerde aktif bir paydaş ve destek veren bir oda haline geldik. Veteriner hekimlerimizin sorunlarını ve hayvancılığımızın sorunlarını ülke platformunda düzenlenen toplantılara ve televizyon programlarına taşıdık.” dedi.
Hayvancılık ve mesleki sorunların yanında toplum sağlığı ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirici açıklamalarda ve faaliyetlerde bulunduğunu da belirten Öztürkler, “Veteriner hekimlerimizi yurt genelinde açılan uzak illerdeki kurslara gitmek zorunda bırakmayarak onlarca kurs (Suni tohumlama, ultrason ve akredite veteriner hekim, ISO 2200 ve HACCP ve Zorunlu Hizmet İçi Eğitim Kursları) düzenledik, bu kursları başarı ile tamamlayan yüzlerce meslektaşımıza sertifikalarını dağıttık. İlk dergisini Ocak 2007’de, İSİMSİZ adıyla yayın hayatına başlatan odamız, kurmuş olduğu internet sayfasını daima güncel tutarak ve üyelerini her hususta toplu SMS sistemiyle bilgilendirerek meslektaş dayanışması ve kamuoyuyla içi içe olma noktasında gerekli tüm faaliyetlerini sürdürmeyi ihmal etmemiştir. Son olarak, odamızın kurumsallaşma sürecinde çok önemli bir adım olarak gördüğümüz odamızın hizmet binasını sizlerle birlikte açma onurunu ve mutluğunu yaşadığımız için çok sevinçliyiz. Kıt ve yetersiz olanaklarla, dişimizle tırnağımızla kazıyarak bu mütevazı odayı açmak bizim için maddi değerden öte manevi bir anlam ifade etmektedir.” diye konuştu.
“KARS’IMIZDA BİR YERLERİ AÇMAK BENİ GURURLANDIRIYOR”
Vali Eyüp Tepe de, Kars’ta bir yerleri açmaktan gururlandığını söyleyerek, “Bu yerlerden birinin de Türkiye’nin hayvancılık merkezi olan Kars’ımızdaki Veteriner Hekimler Odası olması ayrı bir anlak kazanıyor. Bilindiği gibi Kars bölgesi Türkiye’de özellikle besiciliğin ve hayvancılığın çok eskiden beri merkezi konumundadır. Tabi burada Veteriner Hekimler Odası da çok önemli bir fonksiyona sahiptir. Artık kendilerinin diyebilecekleri bir yerleri var ve burada vatandaşımıza, halkımıza hizmet verecekler. Tabi VHO’nun bugüne kadar verdiği hizmetleri yeni yerinde daha da artılarla vereceği düşüncesindeyim. İnşallah bu güzel mekanlar daha büyük mekanlara doğru yürür ve Kars’ımızla beraber bizde bu güzel günleri görürüz.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Tepe ve VHO Başkanı Öztürkler’in kurdele kesimiyle yeni bina hizmete sokuldu. Açılışın ardından VHO’nun vizyonu ve misyonu ile birlikte bölge hayvancılığına katacağı artılar konuşuldu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.