1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İbrahim Tennuri Camii Ve Türbesi’nde Restorasyon Tamamlandı
Valilik: Silahlar Kimlik Kontrolüyle Dağıtıldı

Valilik: Silahlar Kimlik Kontrolüyle Dağıtıldı

Bir cinayette kullanılan silahın 15 Temmuz'da dağıtılanlardan iddiası üzerine Ankara Valiliği açıklama yaptı.

A+A-

Ankara’da işlenen bir cinayette satışı yasak olan MP-5 silahı kullanılmasıyla ilgili haberler hakkında Ankara Valiliği açıklama yaptı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında sivillere silah dağıtıldığı iddialar yalanlanırken, silahların kimlik kontrolü ile sadece polislere verildiği belirtildi.

Hürriyet gazetesinde 7 Haziran’da yayınlanan habere göre, Mustafa Maraş, 30 Temmuz 2016 günü yol verme tartışması sırasında Cesur Demircioğlu’nu silahla vurdu. Değirmencioğlu’nun hayatını kaybettiği olayda kullanılan silahın satışı yasak olan MP-5 olduğu belirlendi.

Maraş, savunmasında “Bu tabancayı 15 Temmuz darbe gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün önünde dağıtmışlardı. Ben de oradan almıştım” ifadelerini kullandı.

‘SİVİL VATANDAŞLARA SİLAH DAĞITILMADI’

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Ankara Valiliği, sivillere silah verildiği iddiasını doğru olmadığı belirtti. Darbecilere karşı hızlı şekilde karşı koyulması için silahların, zimmet kaydı olmadan dağıtıldığı kaydedildi. Silahların sadece polis kimliği olanlara verildiği ve dağıtım sırasında kimlik kontrolü yapıldığı belirtildi. Açıklamada, “16.07.2016 günü 16.30 ve 17.00 saatleri arasında tanzim edilen tutanaklarda dağıtım işleminin Emniyet Teşkilatı mensuplarına kimlik kontrolü yapılarak yapıldığı özellikle belirtildiği görülmüştür” denildi.

Darbe girişiminin ardından 1 adet MP-5 silahlının kaybolduğu ifade edildi. Silahın ise darbecilerle yaşanan çatışmada hayatı kaybeden Emniyet Amiri Cüneyt Bursa’ya verildiği aktarıldı. Cinayet silahının kaybolan silah olup olmadığınınsa henüz tespit edilemediği kaydedildi. Açıklamada şu ifadeler yer verildi:

“15 Temmuz gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden alındığı iddia edilen ve 30.07.2016 tarihinde Çubuk ilçesinde bir cinayette kullanıldığı belirtilen MP-5 makineli tabanca henüz bulunamadığından; şüpheli Mustafa MARAŞ tarafından kullanıldığı iddia edilen cinayet silahı ile Şehit Emniyet Amiri Cüneyt Bursa’nın şehit olduğu sırada yanında olan ve henüz bulanamayan MP-5 makineli tabancanın aynı silah olduğu tespit edilememiştir.

Daha önce çeşitli vesilelerle birçok kez 15 Temmuz 2016 gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından sivil vatandaşlara silah dağıtılmadığına ilişkin açıklamaları teyiden aynı hususun bir kez daha açıklamasında fayda görülmüştür.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.