1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ABD’den Ateşkes Açıklaması
Vakfıkebir Ekmeği'ne Coğrafi İşaret

Vakfıkebir Ekmeği'ne Coğrafi İşaret

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinden alan ve yapılış şekli, pişirilmesi, tadı ve uzun süre bayatlamaması nedeniyle ün kazanan "Vakfıkebir Ekmeği', Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillenerek coğrafi işaret belgesini aldığı açıklandı.

A+A-

İsmini Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinden alan ve yapılış şekli, pişirilmesi, tadı ve uzun süre bayatlamaması nedeniyle ün kazanan "Vakfıkebir Ekmeği'nin, Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillenerek coğrafi işaret belgesini aldığı açıklandı.

Açıklamayı Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan bu yıl 6.'sı düzenlenen Vakfıkebir Ekmek Kültür ve Sanat Festivali'nde verdi. Vakfıkebir Ekmeği ile birlikte Trabzon'a özgü şu ana kadar yapılan 7. coğrafi işaret belgesi olduğunun altını çizen Prof. Dr. Habib Asan, "Sırada Vakfıkebir Külek Peyniri, Sürmene Pidesi ve Tonya Tereyağı var. Bu ürünlerin de coğrafi işaretleri 15 Ağustos'ta tescillenecek. Bu yedi tescille beraber Trabzon şu an itibariyle Türkiye'de toplam tescil sayısı bakımından dokuzuncu sırada. Çalışmaları devam eden üç tescil alındıktan sonra sıralamada yedinci olacağız. Bunlar yeterli değil Trabzon coğrafi işaretler bakımından ilklerde olacak potansiyele ve kapasiteye sahip bir ilimiz" dedi.

Vakfıkebir Ekmeği'ne Coğrafi İşaret

Vakfıkebir Ekmeği'ne Coğrafi İşaret

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.