1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kan Davasının Önlenmesine ’Öfke Kontrolü’ Desteği
'Uzman Çavuş'un Tecavüzüne Uğrayan İ.E. Hayatını Kaybetti

'Uzman Çavuş'un Tecavüzüne Uğrayan İ.E. Hayatını Kaybetti

Uzman çavuş Musa Orhan tarafından Batman’da 20 gün boyunca alıkonulan ve sistematik olarak cinsel istismara maruz bırakılan 18 yaşındaki İ.E., bugün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

A+A-

Uzman çavuş Musa Orhan'ın tecavüzüne uğradıktan sonra intihara sürüklenen İ. E., polis ablukası altında toprağa verildi. Cenazeyi gece teslim eden polis, aile dışında kimseyi mezarlığa almadı. 

Batman’ın Beşiri ilçesinde uzaman çavuş Musa Orhan'ın tecavüzüne uğradıktan sonra 16 Temmuz'da intihar girişiminde bulunan,18 yaşındaki İ.E., tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitirdi. İ.E.'nin cenazesi otopsi işlemlerinin ardından Batman Bölge Hastanesi'ne kaldırıldı. İ. E.'nin cenazesi 17 saat sonra gece 03.00 gibi aileye teslim edildi. Batman Asri Mezarlığı'na götürülen cenaze yoğun bir polis ablukası altında defnedildi. 

***

Uzman çavuş Musa Orhan tarafından Batman’da 20 gün boyunca alıkonulan ve sistematik olarak cinsel istismara maruz bırakılan 18 yaşındaki İ.E., bugün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. İntihar girişiminde bulunan İ.E günlerdir komadaydı.

Gözaltına alınan Musa Orhan, cinsel saldırıyı doğrulayan Adli Tıp Raporu'na rağmen aynı gün serbest bırakılmıştı. Musa Orhan’ın verdiği ifadede “alkollüydüm” savunması yaptığı ortaya çıkmıştı.

Olayın ardından açıklamalarda bulunan İ.E'nin annesi Hakime Kılıç, şunları söylemişti: ''Çocuklarımı uzman çavuşlar gelip tecavüz etsinler diye mi büyüttüm? Her yere başvurduk ama Musa hala dışarıda. Kızıma, ona yaptıklarını birine anlatırsa onu öldüreceğini söylemiş. Kızım o yüzden kimseye anlatamamış ve mektupta yazmış her şeyi. Mektubu yazdıktan sonra da yaşamına son vermek istemiş.''

Ölüm haberinin ardından sosyal medyada #MusaOrhanTutuklansın etiketi açıldı. 

Haberin öncesi...

TECAVÜZE UĞRAYAN İ.E. HAYATINI KAYBETTİ

Batman’ın Beşiri ilçesinde 16 Temmuz günü intihar girişiminde bulunan, sonrasında ise uzman çavuş Musa Orhan tarafından tecavüze uğradığı ortaya çıkan 18 yaşındaki İ.E, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

PolitiKARS'ın MA'dan derlediği bilgilere göre, İ.E, intihar girişimi sonrasında kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesini verirken, İ.E’nin bıraktığı mektubunda tecavüze uğradığını anlattığı ailesinin şikayeti ile aynı gün gözaltına alınan uzman çavuş Orhan ifadesinde, İ.E. ile herhangi bir cinsel birliktelik yaşamadıklarını ileri sürdü. Fakat tecavüzü doğrulayan Adli Tıp Raporu gösterilmesi üzerine bu kez İ.E. ile Siirt’te buluştuklarında “alkollü” olduğunu söylemekle yetindi.

RAPORA RAĞMEN SERBEST KALDI

Soruşturma dosyasına “gizlilik” kararı getirilen uzman çavuş, "nitelikli cinsel istismar" suçundan sevk edildiği Siirt Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmıştı.

İ.E.'nin ailesi ise, hukuki destek alabilmek için İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi'ne başvurdu. Ailenin talebi üzerine dernek tarafından Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Milli Savunma Bakanlığı’na ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na başvuruda bulunarak soruşturma ve olay hakkında bilgi alma talebinde bulundu.

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca ise, uzman çavuşun serbest bırakılmasını Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yanıtlanmasını istediği soru önergesi ile Meclis gündemine taşıdı. 

Yaşananlara ilişkin haberlerin Batman’ın haftalık yerel gazetesi Jiyan Haber’in internet sitesinde yayınlanması soruşturma konusu oldu. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haberleri yayınlayan Jiyan Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi İdris Yayla hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) "halkı kin ve düşmanlığa veya aşağılama" fiilini düzenleyen 216’ncı maddesi uyarınca soruşturma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler