1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hastaneye Giderken Direksiyon Başında Kalp Krizi Geçirip Öldü
Ümit Boyner: Sermayenin Rengi OLMAZ

Ümit Boyner: Sermayenin Rengi OLMAZ

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ve beraberindeki heyet, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ve üyelerini ziyaret etti.

A+A-

MÜSİAD’ı ziyaret eden TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, “sermayenin rengi olmaz” diyerek TÜSİAD ile MÜSİAD arasındaki işbirliğinin süreceği mesajı verdi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ve beraberindeki heyet, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak ve üyelerini ziyaret etti. Böylece 20 yıl sonra ilk kez TÜSİAD ile MÜSİAD ilk kez buluşmuş oldu.

TÜSİAD’ın, MÜSİAD’a gerçekleştirdiği bu ilk ziyaret 1 saat 10 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Boyner ve Olpak, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Anka’nın haberine göre, ziyaretle birçok konuyu değerlendirdiklerini ve iki derneğin Türkiye’nin iyiliği için çalışan iki bağımsız kuruluş olduğunu söyleyen TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, aynı amaçlar etrafında çalıştıklarını ve tüm sivil toplum kuruluşlarının zaman zaman birleşmesi gerektiğini ifade etti.

Dünyanın zor bir dönemden geçtiğini vurgulayan Boyner, bu dönemde Türkiye’nin katma değer ve "insan sermayesi"ni nasıl geliştireceğinin önemli olduğunu, iki önemli grup olarak bundan sonra da görüşmelerin devam edeceğini kaydetti.

“Sermayenin rengi olmaz”
Bir gazetecinin “MÜSİAD’ın 28 Şubat döneminde yeşil sermaye olarak nitelendirilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Boyner, “Gerçekten sermayenin rengi olmaz. Böyle bir ayrım zamanında yapıldıysa da ‘çok yanlış yapıldı’ diye düşünüyorum. 28 Şubat sürecinde bir sürü yanlış yapıldı. Her demokrasinin kesintiye uğradığı zamanda doğru yapılmasına imkân yok” şeklinde cevapladı.

“Bu diyalog düzenli bir diyalog mu olacak?” sorusu üzerine Boyner, “Diyaloğumuz hiç yoktu diyemeyiz. Türkiye’de, dünyadaki düşük büyüme ve biraz da batıdan doğuya demografik değişimlerin yaşandığı bu süreçte, bizler gibi üreten, istihdam yaratan kurumların daha çok konuştuğu bir dönem yaşanmalı” yanıtını verdi.

“Hatay’da yaşanan sıkıntıların farkındayız”
Boyner, Hatay bölgesinde yaşanan sıkıntıların ise hem iş örgütleri hem de kendileri tarafından hükümete söylendiğini belirterek, “Bizi yönetenler de sıkıntıların farkında” değerlendirmesinde bulundu.

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ise STK’ların ne kadar önemli olduğunu son dönemde gördüklerini, her türlü işbirliğine dün olduğu gibi bugün de hazır olduklarını açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.