1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. Uluslararası Aşıklar Bayramı BAŞLADI
Uluslararası Aşıklar Bayramı BAŞLADI

Uluslararası Aşıklar Bayramı BAŞLADI

6. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.

A+A-

6. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.

Kars Belediyesince düzenlenen Aşıklar Bayramı'na, Türkiye'nin çeşitli illerinin yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, İran, Kırgızıstan, Türkmenistan ve Özbekistan'dan toplam 150 aşık katıldı. Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, kente gelen aşıklarla birlikte önce devlet sanatçısı aşık Murat Çobanoğlu'nun anıt mezarını ziyaret ederek, karanfil bıraktı. Daha sonra Faikbey Caddesi'ndeki Çobanoğlu'nun heykeli önünde toplanan grup, yöresel kıyafetleriyle Faikbey ve Kazımpaşa caddelerini takiben Namık Kemal Kültür Evi'ne kadar yürüdü.

Belediye Başkanı Bozkuş, burada yaptığı konuşmada, aşık Murat Çobanoğlu'nun, Kars'ın tanıtılmasında çok büyük emeği olduğunu söyledi.

Tarihten gelen inançları, gelenekleri, görenekleri, kültürü, sonraki nesillere aktarmak adına Çobanoğlu'nun, aşıklık geleneğiyle bunu fazlasıyla yerine getirdiğini ifade eden Bozkuş, "Gerek sazı gerek sözü ile gerek toplumdaki tavır ve davranışlarıyla geleneğimizin, göreneğimizin bizden sonraki nesillere aktarılmasında büyük emeği olmuştur" dedi.

Bozkuş, Kars Belediyesi olarak 6 yıldır "Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı"nı düzenlediklerini anımsatarak, "Bu bayramı yapmamızdaki temel amacımız, kaybolmaya yüz tutmuş aşıklık geleneğini devam ettirmektir. Aşıklık geleneğinin Kars'ta devam ettiğine ve bundan sonra da devam edeceğine inanıyoruz" diye konuştu. Aşıklar Bayramı, üç gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.