1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış’ta Trafik Kazası: 1 Ölü, 3 Yaralı
Uludaşdemir: 'Cumhuriyet' Sadece Bir Gazete Değildir!

Uludaşdemir: 'Cumhuriyet' Sadece Bir Gazete Değildir!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Merkez İlçe Başkanı Onur Uludaşdemir, Cumhuriyet Gazetesi’nde yapılan arama ve gözaltılar hakkında bir basın açıklaması yaptı.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Merkez İlçe Başkanı Onur Uludaşdemir, Cumhuriyet Gazetesi’nde yapılan arama ve gözaltılar hakkında bir basın açıklaması yaptı.

CHP Kars İl Binası’nda yapılan basın açıklamasında Merkez İlçe Başkanı Uludaşdemir, “Cumhuriyet Gazetesi sadece bir gazete değildir. Düşünen, tartışan, laik, demokratik, sosyal hukuk devletinden yana halkı gerçekleriyle buluşturan bir gazetedir, bir fikir kulübüdür, bir oluşumdur, bir basın yayın organıdır.” dedi.

onur-uludasdemir.jpg

Cumhuriyet Gazetesine yapılan arama, tarama, saldırı ve gözaltına alma işlemini şiddetle kındıklarını belirten Uludaşdemir, basın açıklamasında; “Bu bizi sınamadır. Bize gözdağı vermektir. Bu toplumun laik, demokratik, sosyal hukuk devletine karşı ve Cumhuriyetin uzunca yıllardır bu konudaki vermiş olduğu mücadeleye karşı sembol olan kurum ve kuruluşları sindirmeye ve yok etmeye karşı vermiş olduğu faşizan bir tavırdır. Faşizan bir saldırıdır. Bunu şiddetle kınıyoruz ve boyun eğmeyeceğiz. Bunların başlangıç olmadığını uzunca bir süredir devam ettiğini, bunu büyütmek istediğini ve bizi bu konuda yıldırıp sindirmek istediklerini biliyoruz. Bu yüzden sonuna kadar Cumhuriyet Gazetesinin ilkelerinin ve değerlerinin yanındayız. Cumhuriyet Gazetesi sadece bir gazete değildir. Düşünen, tartışan, laik, demokratik, sosyal hukuk devletinden yana halkı gerçekleriyle buluşturan bir gazetedir, bir fikir kulübüdür, bir oluşumdur, bir basın yayın organıdır. Türkiye de ve şehrimizde Faşizmin ayak seslerini zaten biliyorduk; görüyoruz ama direneceğiz. . Cumhuriyet Gazetesinin yazarlarının, çizerlerinin ve okurlarının yanındayız. Ayrıca KHK’ler 15 Temmuzla bağlantısı olmayan pek çok ismi hedef aldı.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.