1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. HEDEP'li Beştaş'tan AK Partili Vekile, 'Terörist Senin Babandır'
Ülkü Ocakları Yönetimi Görevden Alındı

Ülkü Ocakları Yönetimi Görevden Alındı

Yerel seçimler öncesinde Ülkü Ocakları’nda yönetim tümden değiştiriliyor.

A+A-

Yerel seçimler öncesinde Ülkü Ocakları’nda yönetim tümden değiştiriliyor.

Yaklaşık 6 yıldır Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak görev yapan Olcay Kılavuz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından görevden alındı. Son genel seçimlerde Mersin Milletvekili olarak Meclis’e giren Kılavuz, Ülkü Ocakları’ndaki görevini de sürdürüyordu.

Bahçeli, 1 Ocak 2019 tarihine kadar mevcut yönetimden, Ülkü Ocakları Genel Merkezi’ni boşaltmalarını istedi. Yeniçağ‘da yer alan habere göre Kılavuz’un ani bir şekilde görevden alınmasının arkasında, Aydın Milletvekili Deniz Depboylu ile yaşanan tartışma olduğu ileri sürüldü. Kılavuz’un, Depboylu ile Aydın teşkilatlanması konusunda sorun yaşadığı ve konunun tartışmaya dönüştüğü belirtiliyor. İddialara göre Depboylu, yaşanan olay sonrasında Bahçeli’yle görüşerek, Kılavuz’un istifasını istedi. Bahçeli de Ülkü Ocakları Genel Merkezi’yle birlikte, Aydın Ülkü Ocakları yönetimini görevden aldı.

Yaşanan bu gelişme sonrasında Ülkü Ocakları’na bağlı teşkilatlara şu mesaj gönderildi: “6 yıl dolduğu için rutin bir değişiklik olarak liderimiz Sayın Devlet Bahçeli beyin taktirleri ile 1 Ocak 2019 da Genel Başkanımız Olcay Kılavuz beyin ve biz Genel Merkez yöneticilerinin görev süresi tamamlanıyor. Genel Başkanımız Olcay Kılavuz Bey TBMM’de milletvekili olarak çalışmaya devam edecektir. 31 Aralık 2018’e kadar son sürat çalışmaya devam edeceğiz.”

OLCAY KILAVUZ'DAN AÇIKLAMA

MHP Mersin Milletvekili ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 1 Ocak 2019 tarihinde Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görev süresinin tamamlanacağı talimatını verdiğini belirterek, "Bizler her zaman liderimiz Devlet Bahçeli Bey'in emrindeyiz. İyi günde kötü günde; hiçbir dünyevi kaygı gözetmeden liderimizin yanındayız" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.