UEFA ve 55 Federasyon FIFA’ya Karşı Çıktı.. Organizasyonları Boykot Edecek!

UEFA ve 55 Federasyon FIFA’ya Karşı Çıktı.. Organizasyonları Boykot Edecek!

UEFA ve 55 üye federasyonu, FIFA'nın Dünya Kupası ile diğer organizasyonların ticari haklarını özel yatırımcılara devretme planını oy birliğiyle reddetti.

A+A-

UEFA ve 55 üye federasyonu, FIFA'nın Dünya Kupası ile diğer organizasyonların ticari haklarını özel yatırımcılara devretme planını oy birliğiyle reddetti.

Yapılan ortak açıklamada, teklif geri çekilmediği sürece UEFA üyesi milli takımların hiçbir FIFA organizasyonuna katılmayacağı duyuruldu.

Avrupa futbolunda tarihi bir kriz olarak değerlendirilen karar, FIFA ile UEFA arasındaki gerilimi yeni bir boyuta taşıdı.

UEFA'DAN FIFA'YA ORTAK TEPKİ

PolitiKARS'ın haber kaynaklarından derlediği bilgilere göre; UEFA ve bünyesindeki 55 ulusal futbol federasyonu, FIFA'nın Dünya Kupası ve diğer FIFA organizasyonlarının mülkiyet haklarının özel yatırımcılara devredilmesini öngören teklifine karşı ortak tavır aldı.

futbol-uefa-fifa.png

Oy birliğiyle alınan kararda söz konusu planın kabul edilemez olduğu belirtilirken, teklif yürürlükte kaldığı sürece UEFA üyesi federasyonların FIFA organizasyonlarına katılmayacağı açıklandı.

"DÜNYA KUPASI SATILIK DEĞİLDİR"

Ortak açıklamada Dünya Kupası'nın futbolun en önemli sportif miraslarından biri olduğu vurgulanarak, bu değerin ticari yatırım konusu haline getirilemeyeceği ifade edildi.

Açıklamada, "Dünya Kupası satılık değildir. Dünya Kupası, futbolun en büyük sportif miraslarından biridir. Nesiller boyunca oyuncular, milli takımlar ve taraftarlar tarafından inşa edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

UEFA ayrıca, söz konusu planın FIFA'nın dünya futbolunun koruyucusu olma sorumluluğuyla bağdaşmadığını savundu.

BOYKOT KARARI AÇIKLANDI

UEFA ve ulusal federasyonlar, teklif tamamen geri çekilene kadar hiçbir UEFA milli takımının FIFA organizasyonlarında yer almayacağını bildirdi.

Açıklamada, kararın değişebilmesi için yalnızca teklifin geri çekilmesinin yeterli olmayacağı, FIFA'nın gelecekte organizasyonlarını veya yönetimini özel mülkiyete açmayacağına ilişkin bağlayıcı güvence vermesi gerektiği de vurgulandı.

GERİLİM YENİ BİR AŞAMAYA TAŞINDI

UEFA'nın aldığı karar, uluslararası futbol yönetiminde son yılların en sert çıkışlarından biri olarak değerlendiriliyor. Dünya Kupası ve diğer FIFA organizasyonlarının geleceğine ilişkin tartışmalar sürerken, gözler FIFA'nın UEFA'nın boykot kararına vereceği yanıta çevrildi. Olası müzakereler ve atılacak yeni adımların, uluslararası futbolun yönetim yapısını doğrudan etkileyebileceği değerlendiriliyor.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.