1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Uber, İstanbul'daki XL Faaliyetlerini Durdurdu
Uber, İstanbul'daki XL Faaliyetlerini Durdurdu

Uber, İstanbul'daki XL Faaliyetlerini Durdurdu

Uber, "İstanbul'daki UberXL faaliyetlerimizi 31 Mayıs tarihi itibariyle durdurduğumuzu bildirmek isteriz" açıklaması yaptı fakat yolcularına "Sarı Taksi" ve "Turkuaz Taksi"yle hizmet vermeye devam edeceklerini belirtti.

A+A-

Uber, İstanbul'daki UberXL faaliyetlerini bugün itibariyle sonlandırdığını ama kullanıcılarına "Sarı Taksi" ve "Turkuaz Taksi" ürünlerini sunmaya devam edeceklerini açıkladı.

Nisan ayı başında Türkiye'de XL hizmetini durdurma kararı alan Uber, kararını bugünden itibaren uygulamaya koyduğunu duyurdu.

ABD merkezli araç çağırma uygulaması olan Uber, yolcularına "Sarı Taksi" ve "Turkuaz Taksi" hizmeti sunmaya devam edecek.

Şirketin kullanıcılarına gönderdiği bilgilendirme e-mailinde Uber'in 2014 yılı itibariyle İstanbul'da hizmet vermeye başladığı hatırlatılarak "Uber kısa sürede güvenli ulaşımın popüler seçeneği haline gelmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Mobil uygulamalarının Türkiye'de 4 milyondan fazla kullanıcısının olduğu belirtilen açıklamada Uber, "12 bin UberXL sürücü ortağı ile 6 bin şirket Uber sayesinde gelir elde etmiştir" ifadelerine yer verdi.

"Maalesef, çok zor bir karar almak durumunda kalarak İstanbul'daki UberXL faaliyetlerimizi 31 Mayıs tarihi itibariyle durdurduğumuzu bildirmek isteriz. Uber, Türkiye için uzun vadeli bir iş ortağı olmak istemektedir. Yolcularımıza Sarı Taksi ve Turkuaz Taksi ürünlerini sunmaya devam edeceğiz.

"Uber olarak Türkiye'ye olan bağlılığımızı koruyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve tüm ilgili yerel paydaşlarla beraber çalışmak istiyoruz.

"Bize güvenen tüm yolcularımıza ve her koşulda saygınlık ve profesyonellikleri ile örnek olan her bir UberXL sürücü iş ortağımıza çok teşekkür ediyoruz."

Uber, dünyada 63 ülkede, 700'den fazla şehirde kullanılıyor ve Uber vasıtasıyla günde 15 milyon yolculuk yapılıyor.

Dün akşam Binali Yıldırım'dan yardım istediler

Dün akşam Uber XL sürücüleri yenilenen İstanbul seçimleri sonrası AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım'ı ziyaret etti.

Uber sürücüleri Sütlüce'deki AKP İstanbul İl Başkanlığı'na gelerek Yıldırım'dan yardım talebinde bulundu.
İl Başkanlığı binasından çıkan Binali Yıldırım da, araç sahibi ve sürücülerin şikayetlerini dinledi.

Uber'in bugün sistemini kapatacağını belirtirken bir sürücü, "Bayram üstü bu yapılır mı? Benim evde 2 yaşında ikiz bebeklerim var. Bayramlarını geçirecekler ve ben bayramlık alamayacak durumdayım şu anda. Bu bize hak mı? Bu kadar insana hak mı?" diye Yıldırım'a isyan etti.

Bunun üzerine Binali Yıldırım, "Sizin Uber'le işiniz yok. Bu adamların burada bu saatten sonra iş yapma şansları yok, bunu bilin. Bu kararı da Cumhurbaşkanımızın konuşması üzerine falan almış değiller. Bunların mahkemeleri var biliyorsunuz. Bu kararı çok önce almışlar. Normalde bu kararı sizinle paylaşmaları gerekiyordu. Dürüst davranmadılar" diye konuştu.

Erdoğan: Bizim literatürümüzde Uber diye bir şey yoktur

24 Mayıs'ta İstanbul'daki bir iftar programında esnaf ve sanatkarlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Uber olayının korsan taksicilikten bir farkı yok" ifadelerini kullanmıştı.

"Uber konusu bizim hükümetimizde yoktur, bitmiştir" diyen Erdoğan şunları söylemişti:

"Taksi şoförlerimizin çağın gerekleriyle donatılması gerekiyor. Ticari olarak kullanılan araçların yenilenmesi için ÖTV'yi sıfırlamıştık. Ama bizim literatürümüzde Uber diye bir şey yok. Uber olayının korsan taksicilikten bir farkı yok.

"Sizler hangi yasaya göre böyle bir şey çıkardınız, döküldünüz sokaklara 'Uber de Uber' diyorsunuz. Bunun için de Uber taksiciler kuruluşunun şahsa ben randevu vermedim, hâlâ da vermiyorum. Uber konusu bizim hükümetimizde yoktur, bitmiştir." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.