1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çorum Belediyesi’nden Halk İftarı
Tutuklular, 27 Kasım’da ‘Dönüşümlü Açlık Grevi’ne Başlıyor

Tutuklular, 27 Kasım’da ‘Dönüşümlü Açlık Grevi’ne Başlıyor

PKK ve PAJK’lı tutuklu/hükümlüler, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası kapsamında dönüşümlü açlık grevi eylemi gerçekleştirecek.

A+A-

PKK ve PAJK’lı tutuklular, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası kapsamında 27 Kasım ile 15 Şubat tarihleri arasında dönüşümlü açlık grevi eylemi gerçekleştireceklerini duyurdu.

DÖNÜŞÜMLÜ AÇLIK GREVİ

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Tutuklular adına açıklama yapan Deniz Kaya, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası kapsamında 27 Kasım ile 15 Şubat tarihleri arasında dönüşümlü açlık grevi eylemi gerçekleştireceklerini belirtti.

Dönüşümlü açlık grevlerinde yaşlı, hasta ve cezası iki yıl kalmış tutuklu/hükümlüler greve dahil edilmeyecek.

Açıklamada, Öcalan'dan üç yıldır haber alınamadığı ve İmralı'daki tecridin sürdüğü belirtilirken bu durumun, Kürt sorununun çözümü için yürütülen mücadelenin de sekteye uğramasına neden olduğu ifade edildi.

Açıklamada, Öcalan'ın serbest bırakılmasının, Kürt sorununun çözümü için hayati önem taşıdığı savunuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.