1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. ARPAÇAY

  4. Hayvan Otlatırken Yıldırım Çarptı
Tutuklu Vekil Ayhan Bilgen'in Kitabı Çıktı

Tutuklu Vekil Ayhan Bilgen'in Kitabı Çıktı

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, 31 Ocak 2017’den bu yana tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde kitap yazdı.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'in tutuklu bulunduğu cezaevinde kaleme aldığı "Gereği düşünüldü" isimli kitabı çıktı.

Vivo Yayınevi'nden çıkan kitaba ilişkin bir mesaj gönderen Bilgen, "30 yıldır onlarca dergi ve gazetede yazdım. Hak savunuculuğu ve gazetecilik kimliğimi siyasetçi kimliğimden ayrılmaz görüyorum. Cezaevi, hayatın koşturmacasının dışına çıkarak daha dingin düşünme açısından önemlidir. Özellikle müdahil olmaktan alıkonulduğumuz referandum sürecindeki tartışmalara dışardan bakmak için içerden yazdıklarımı kamuoyu ile paylaşmak istedim" dedi.

Bilgen, şöyle devam etti: "Mahkemelerin yargılamasından daha önemlisi sizin kendinizi yargılamanız ve tabi toplumun sizinle ilgili yargısıdır. 5 yıl boyunca telefonlarımı dinleyen, teknik takip yapanlar dosyama koyacak tek cümlemi bulamamışlar. Kitap iddiasından çok, bir uzun açık mektup niteliğindeki bu yazılarla düşünmeye ve savunmaya her şart altında devam edeceğim. Uyarı ve önerilerimi kamuoyunun dikkatine sunmak istedim. Özgür olmayanlar, dört duvar ve demir parmaklıklar ardına kapatılanlar değil, kaybedeceklerinin korkusuyla inandığını ifade etmekten korkanlardır."

ayhan-bilgen-kitap.jpgayhan-bilgen-kitap-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.