1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Türkiye-Ermenistan İlişkileri Normalleşiyor
Türkiye-Ermenistan İlişkileri Normalleşiyor

Türkiye-Ermenistan İlişkileri Normalleşiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, 'Ermenistan ile normalleşme adımları çerçevesinde karşılıklı temsilciler atayacağız.' dedi.

A+A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, 'Ermenistan ile normalleşme adımları çerçevesinde karşılıklı temsilciler atayacağız.' dedi.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; bütçe görüşmeleri kapsamında Meclis'te konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan ile normalleşme adımlarının atılması konusunda önemli bir açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "Ermenistan ile normalleşme adımları çerçevesinde karşılıklı temsilciler atayacağız. İstanbul-Erivan arası charter uçuşlarını başlatacağız." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bütçe görüşmeleri tüm hızıyla devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı'nın bütçelerinin görüşüldüğü oturumda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, milletvekillerine hitap etti. Son dönemde Ermenistan'la normalleşme adımları atılacağı konuşulurken Bakan Çavuşoğlu'nun Meclis'teki sözleri süreci farklı bir noktaya getirdi.

"ÖZEL TEMSİLCİ ATAYACAĞIZ"

Ermenistan'la normalleşme adımları atılacağını belirten Bakan Çavuşoğlu, "Yakında Ermenistan ile normalleşme adımları için karşılıklı özel temsilci atayacağız. İstanbul-Erivan arası charter uçuşlarını başlatacağız. Afganistan da kız çocuklarının okula gitmesi için okullarımızı açık tutuyoruz, sadece diplomasi ile sonuç alınabilir. İnsani yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Kabil'den Türkiye'ye charter uçuşları başladı, dönmek isteyenler Kabil'e dönüyor." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler