1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. Safranbolu’da Festival Zamanı
Turizm | Dalaman’a Uçak Bileti Fırsatları ve Gezi Rehberi

Turizm | Dalaman’a Uçak Bileti Fırsatları ve Gezi Rehberi

Türkiye’nin en önemli turizm beldelerinden biri olmayı başaran Dalaman, masmavi denizi ve göz kamaştıran plajlarıyla yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez adresleri arasında yer alır.

A+A-

Dalaman, Ege Denizi kıyılarında yer alan bir ilçedir. Türkiye’nin en önemli turizm beldelerinden biri olmayı başaran ilçe, masmavi denizi ve göz kamaştıran plajlarıyla yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez adresleri arasında yer alır. Özellikle yaz tatili için tercih edilen belde, tarihi geçmişiyle de görenleri büyülemeyi başarır. Likyalılardan kalan tarihi yapılar, Dalaman’ın tarihi kökenleri hakkında bilgi verir. Doğal güzellikleri ve deniziyle dikkat çeken Dalaman, Ege’nin turizm cennetidir. Peki, Dalaman’a nasıl gidilir? Dalaman uçak bileti fiyatları nedir? Dalaman’ın en meşhur yerleri nerelerdir? İşte Dalaman’a seyahat edeceklerin en çok merak ettiği sorular ve cevapları…

DALAMAN’A NASIL GİDİLİR?

Dalaman’a Pegasus’la seyahat edecek misafirlerin, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Dalaman Havalimanı’na yapılan direkt uçuşlarla seyahat etmesi mümkün.Dalaman’a aktarmalı olarak da uçuş gerçekleştiren Pegasus, 95 farklı güzargâh üzerinden ulaşım sağlar. En ucuz uçak bileti fırsatlarını yakından takip ederek, siz de Dalaman’ı ziyaret edebilirsiniz.

Gezginler, Dalaman Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için taksi ve servis araçlarını kullanabilir. Dalaman Havalimanı, şehir merkezine yaklaşık 6 km uzaklıktadır. Havalimanının önünde bulunan HAVAŞ ve MUTTAŞ servis araçlarıyla şehir merkezine kısa sürede ulaşım mümkün. Buradaki servis saatleri uçuş saatlerine göre düzenlenir. Ve trafik durumuna bağlı olarak Dalaman merkeze ulaşmak yaklaşık olarak 10 dakika sürer. İlçe merkezine ulaşılabileceği gibi Marmaris, Datça ve Fethiye gibi popüler bölgelere de bu araçlarla gidilebilir. Dalaman Havalimanı, merkeze oldukça yakındır. Merkeze daha hızlı bir şekilde ulaşabilmek için taksiler de kullanılabilir. Terminalde 24 saat boyunca bekleyen lisanslı taksiler, trafik durumuna bağlı olarak yaklaşık 5-8 dakikada merkeze ulaşım sağlar.

Daha hızlı ve konforlu bir ulaşımı tercih edenler, Pegasus’un araç kiralama hizmetinden yararlanabilir. Bu hizmetten faydalanabilmek için seyahat öncesinde rezervasyon yaptırmak gerekir.

DALAMAN’DA ŞEHİR İÇİ ULAŞIM NASILDIR?

Dalaman’a seyahat edecek yerli ve yabancı turistlerin en çok merak ettiği konulardan birisi de şehir içi ulaşımın nasıl olduğu konusudur. Küçük bir ilçe olan Dalaman’da ulaşım otobüs, taksi ve minibüslerle gerçekleştirilir. Merkezin yakınındaki turistik yerlere yürüyerek de ulaşmak mümkün. İlçenin hemen her noktasına ulaşım sağlayan otobüs ve minibüsler, 05.30-23.00 saatleri arasında hizmet verir. Belde içerisindeki tarihi ve turistik yerlerin yanı sıra, Marmaris ve Fethiye gibi popüler lokasyona da bu ulaşım araçlarıyla gidilebilmektedir.

DALAMAN’IN EN MEŞHUR YERLERİ NERELERDİR?

Dalaman, Muğla’nın en sevilen ilçelerinden biridir. Tarihi dokusuyla dikkat çeken ilçe, günümüzde de Likyalılar’a ait olan birçok esere ev sahipliği yapıyor. Doğasıyla ve tarihi değerleriyle dikkat çeken belde, özellikle yaz mevsiminde yoğun bir ziyaret alıyor. Binlerce turistin uğrak yeri olmayı başaran Dalaman’da 16 adet köy bulunur. Peki, Dalaman’a gidenlerin mutlaka gezmesi gereken yerler nerelerdir? İşte, Dalaman gezi rehberi…

- DALAMAN ÇAYI: Görsel zarafetiyle, Dalaman misafirlerini kendine hayran bırakan Dalaman Çayı Akdeniz’e dökülür. Ormanın içinde yer alan bu nehrin etrafında balık lokantaları bulunur. Ziyaretçiler bu lokantalarda oturarak, doğanın keyfini çıkarabilir. Lokantaların çay bahçeleri de mevcuttur. Dileyen yemek yerken, arzu eden de çay içebilir. Dalaman Çayı’nı ziyaret edenlerin en çok yaptığı aktivitelerin başında rafting gelir.

- SARIGERME: Tarihi yapıları ve göz kamaştıran plajlarıyla dikkat çeken Sarıgerme, Dalaman’a 12 km uzaklıktadır. Yaz tatili planlayanlar için eşsiz bir seçenektir. Su sporlarından hoşlananlar, Sarıgerme’nin karşısında yer alan Baba Adası’nda su altı adasında tüplü dalış yapabilirler. Yaklaşık olarak 100 metre genişliğe sahip olan Sarıgerme Plajı, kilometrelerce uzunluğa sahiptir. Deniz manzarası eşliğinde ruhunu dinlendirmek isteyenler için harika bir lokasyondur.

- ANTİK DEMİRCİLER ÇARŞISI: 13. yüzyılda Rumlar tarafından inşa edilmiş olan Antik Demirciler Çarşısı’na, Dalaman’a bağlı Gürköy’den yürüyerek ulaşmak mümkün. Tarihi dokusuyla ilgi odağı olmayı başaran Antik Demirciler Çarşısı’nda, el işçiliğiyle yapılmış birçok ürün mevcut.

- KAPIDAĞI YARIMADASI: Kapıdağı Yarımadası, Batı Akdeniz Bölgesi’nin en büyük ikinci yarımadasıdır. Dalaman Havalimanı’nın hemen yanında yer alır. Etrafında irili ufaklı şirin birçok ada ve eşsiz güzelliğe sahip koylar bulunur. Birçok tarihi kalıntıya ev sahipliği yapan yarımada, yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği lokasyonlardan biridir.

- HİPPOKOME ANTİK KENTİ: Karya Uygarlığı dilinde At Şehri anlamına gelen Hippokome, Dalaman’a 30 km uzaklıkta bulunan Çöğmen Köyü sınırları içerisinde yer alır. Roma ve Bizanslılardan kalma pek çok tarihi yapıya ev sahipliği yapan antik kentte, 3 büyük kaya mezarı da yer alır. Dalaman’a seyahat edenler, mutlaka Hippokome Antik Kenti de ziyaret etmelidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.