1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Rusya'daki Malakanlara İnsani Yardım.. Vedat Akçayöz'de Eşlik Etti
Turgut Torunoğulları Konsey Başkanı Oldu

Turgut Torunoğulları Konsey Başkanı Oldu

Türkiye’nin ve Hollanda’nın tanınmış iş insanı Turgut Torunoğulları, DTİK Konsey Başkanı olarak seçildi.

A+A-

Türkiye’nin ve Hollanda’nın tanınmış iş insanı Turgut Torunoğulları, DTİK Konsey Başkanı olarak seçildi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) çatısı altında faaliyet gösteren Dünya Türk İş Konseyi (DTİK), diasporanın zirvesindeki isimleri DTİK 10. Kurultayı’nda buluşturdu.

PolitiKARS'ın derlediği bilgilere göre, dünyanın dört bir yanındaki üst düzey şirket yöneticileri, siyasetçiler, bürokratlar, akademisyenler, ekonomistler ve bilim insanlarını bir araya getiren DTİK 10. Kurultayı, 131 ülkeden 4 bini aşkın temsilcisini İstanbul’da ağırladı.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve DEİK’in ev sahipliğinde düzenlenen DTİK Kurultayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve DEİK-DTİK Başkanı Nail Olpak’ın katılımlarıyla hafta sonu (15-16 Eylül) gerçekleşti.

Yapılan seçimlerde, daha önce 8 yıl boyunca Avrupa Bölge Başkanlığı görevini yürüten Karslı iş insanı Turgut Torunoğulları, Dünya Türk İş İnsanları Konseyi (DTİK) Başkanı seçildi.

10'NCU KURULTAY GERÇEKLEŞTİ

Başta turizm olmak üzere, inşaat ve gayrimenkul sektörlerinde önemli yatırımlara imza atan Hollanda merkezli Edelstaal Group ile Orka Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları, Avrupa’dan katılan ülke temsilcilerinin oylarıyla Avrupa DTİK komitesi başkanlığı, ardından da komitelerin oy birliği ile Dünya Türk İş İnsanları Konseyi (DTİK) Başkanı seçildi.

Dünya DTİK başkanlığına seçilen Turgut Torunoğulları, “Birlik beraberlik içerisinde çalışarak DTİK çatısı altında Türkiye’yi en iyi şekilde tanıtacağız. Ticari sorunlarımızı birlikte çözeceğiz, daha önceki Avrupa komitesi dönemi başkanlığımda yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Seçilmiş arkadaşlarımla birlikte sorunlarımızı tespit ederek birlikte çözeceğiz” dedi.

dtik.jpg

dtik-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler